Az exem azt mondta lefeküdt velem úgy, hogy tudtaban volt AIDS betegségének. Negatív lettem, most azt mondja csak viccelt. Feljelenthetem?
Feljelentheted, csak nincs értelme, mivel a hülye vicc nem bűncselekmény - sajnos.
Egy szemét húzás volt tőle, gondolom némi bosszú volt benne, de ettől még nem követett el olyat amit a törvény büntetni is tudna.
Ezen a nyomvonalon lenne érdemes elindulni:
Ügyvéddel mindenképp konzultálj, de jó esélyekkel indulsz el a perben. Kérdés, hogy neked megéri-e akár évekig bíróságra járkálni, bár ha mindenre van bizonyítékod, lehet, hogy hamar vége lesz a pernek.
Mindenképp kérj ügyvédtől tanácsot, de indíthatsz büntetőjogi és polgári pert is. A büntetőjogi annyival másabb, hogy a rendőrség nyomoz, és a rendőrség terjeszti fel a bíróságon az ügyet, hogyha szükségesnek látja, polgári perben pedig rögtön a bíróságra kerül az ügy, viszont a bíró dönthet úgy, hogy rendőrségi nyomozás is indokolt lehet, tehát polgári peres ügy is változhat büntetőüggyé.
A bíróság ítélhet meg nemvagyoni kártérítést, vagyis vagyoni károd nem született (hacsak nem a fölösleges tesztelésért kellett fizetned), de a lelki sérülések kompenzálsára ítélhetnek meg pénzbüntetést.
Sex után:
-Be kell vallanom,AIDS-es vagyok!
-Hát, az a helyzet,hogy én is!
-Ugyan,csak vicceltem!
-Többe nem fogsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!