Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az exem azt mondta lefeküdt...

Az exem azt mondta lefeküdt velem úgy, hogy tudtaban volt AIDS betegségének. Negatív lettem, most azt mondja csak viccelt. Feljelenthetem?

Figyelt kérdés
Szóval azt mondta, átadta nekem a HIV fertőzést. Mikor tesztel tettem, negatív lett, ezt elmondtam neki és ekkor pár nap után bejelentette, hogy csak viccelt. Mindenről uzeneteiem vannak. Feljelenthetem? Ha elkaptam volna, akkor igen, de így, hogy ezzel viccelődött, feljelenthetem? Bosszút akarok, kérem segítsen valaki. Egy hónapig terrorizalt a gondolat, hogy beteg lehetek.

2022. febr. 15. 13:08
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Feljelentheted, csak nincs értelme, mivel a hülye vicc nem bűncselekmény - sajnos.

Egy szemét húzás volt tőle, gondolom némi bosszú volt benne, de ettől még nem követett el olyat amit a törvény büntetni is tudna.

2022. febr. 15. 13:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hiv fertőzést nem tudnak azonnal kimutatni, 2-3 hétnek el kell telnie fertőzés után. Mikor feküdtetek le? Mert még simán lehetsz fertőzött, csak nem telt el annyi idő, hogy a teszt ki tudja mutatni.
2022. febr. 15. 13:18
 3/9 A kérdező kommentje:
A kapcsolatnak már vagy 4-5 hónapja vége. Ezek szerint akkor kellett volna cselekednem, mikor még nem tudtam, hogy viccelt.
2022. febr. 15. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a nyomvonalon lenne érdemes elindulni:

[link]

Ügyvéddel mindenképp konzultálj, de jó esélyekkel indulsz el a perben. Kérdés, hogy neked megéri-e akár évekig bíróságra járkálni, bár ha mindenre van bizonyítékod, lehet, hogy hamar vége lesz a pernek.

Mindenképp kérj ügyvédtől tanácsot, de indíthatsz büntetőjogi és polgári pert is. A büntetőjogi annyival másabb, hogy a rendőrség nyomoz, és a rendőrség terjeszti fel a bíróságon az ügyet, hogyha szükségesnek látja, polgári perben pedig rögtön a bíróságra kerül az ügy, viszont a bíró dönthet úgy, hogy rendőrségi nyomozás is indokolt lehet, tehát polgári peres ügy is változhat büntetőüggyé.

A bíróság ítélhet meg nemvagyoni kártérítést, vagyis vagyoni károd nem született (hacsak nem a fölösleges tesztelésért kellett fizetned), de a lelki sérülések kompenzálsára ítélhetnek meg pénzbüntetést.

2022. febr. 15. 13:26
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
Ha mar vege a kapcsolatnak, minek bosszankodni a multon? Miert foglalkozol vele meg mindig?
2022. febr. 15. 14:00
 6/9 anonim ***** válasza:
49%
AIDS az azt jelentené, hogy minimum agyvelő gyulladása lenne,évi 7 tüdőgyulladása és CMV miatt megvakulna meg sorozatos hasmenés miatt lefogyna...
2022. febr. 15. 14:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, azzal tisztában vagy, hogy a fertőzést követően három héttől hat hónapig nem biztos, hogy kimutatja a teszt a vírust, ha antitest-vizsgálatot csináltatsz? Általában harminc nap után már kimutatja, de igazán nyugodt csak akkor lennék, ha hat hónappal a fertőzés után csináltatnám meg a tesztet, amennyiben antitest-vizsgálatról van szó. Egyébként az exed egy patkány.
2022. febr. 15. 15:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyugodtan tegyél feljelentést!
2022. febr. 15. 17:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Sex után:

-Be kell vallanom,AIDS-es vagyok!

-Hát, az a helyzet,hogy én is!

-Ugyan,csak vicceltem!

-Többe nem fogsz!

2022. máj. 16. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!