Mit tehetek ilyenkor?Hívhatom a rendőrséget?
Az e-mail cimemre kapok regisztrációs üzeneteket (olyan oldalakra) pedig nem én regisztráltam,megnézem azt a 'bizonyos' oladalt de azt írja nincs fiók ezzel a e-mail el.
Azután meg tegnap jött még egy e-mail hogy rendeltem idézem "extra méretű dildo" 12000Ft-ér de...nem én voltam,itt már idegbe voltam és eszembe juttot hogy az a ro**ék exem tudja az e-mail em (jelszót hála nem,meg úgyis megváltoztattam) szóval ez e-mail visszaélés.
Feljelenthetem ezért?Csinálna valamit a rendőrség?
Meg le tudják követni honnan jöhetet az e-mail,tuti az a mocsok csak ő tudja az e-mail em(sajna) rajtam kívűl.
ez már gyűlöletháború..hiába hívsz bármilyen hatóságot, nem tesznek semmit, old meg a saját problémádat..
Mindent le kell cserélni, tiszta lappal kell folytatni.
Ha az exeden kívül semki nem ismeri az email címed, akkor egyszerűen csinálsz egy újat, a régire meg többet nem lépsz be. Ennyi, probléma megoldva. Esetleg töröltetheted a régi fiókod, de nem szükséges.
Ha ezzel a címmel regisztráltál ide-oda, akkor viszont nem csak az exed ismeri. Sima spam is lehet, amit kapsz. De ebben az esetben is csinálhatsz új címet, csak így macerásabb, át kell írni a regisztrációkat.
Hát alapvetően valóban nem túl törvénytisztelő magatartás az, ha más emailcímére regisztrálnak mindenfélét, de sem anyagi kár nem esett, sem az emailedet nem törték fel, szóval azon kívül, hogy bosszantó, nem történt semmi, ami ügyben eljárhat a rendőrség.
Amúgy eeelvileg vissza tudnák követni, mert az adott oldaltól le tudják kérni milyen IP címről történt a regisztráció ahol megadták a te mailcímed.
Amit tehetsz az az, hogy egyszerűen nem reagálsz. Töröld az ilyen maileket és annyi, és mindenekelőtt ne add az exed tudomására, hogy ez idegesít, vagy hogy egyáltalán tudomásod lenne az egészről.
Ha nem látja, hogy ezzel bármit elérne, meg fogja unni, mert nincs meg a pozitív visszacsatolás, ahol láthatja, hogy elért valamit, és abba fogja hagyni.. idővel... hogy mennyi idővel, az tőle függ...
És nyilván, ne erősíts meg semmilyen regisztrációt vagy rendelést.. Ahol van ilyen opció, ott jelezd az oldal felé, hogy "nem én regisztráltam".
1.Nem regisztrált,simán csak e-mail cimet beírta és úgy rendelt ezt-azt
2.Nem spam mert nem abban a mappába gyüjti
3.Anyagi kár nem esett.?Ki akart velem fizetteni 12000Ft-ot meg még tán,meg nem mellesleg reputációs(hírnév) kár.
4.Cserélni meg nehéz lenne,azon van mindenem.
Játékprofilok,torrentoldalak,wepshopok stb
Nem lehetne valahogy csak módosítani egy kicsit pl:az e-mail kukacka@gmail.com helyet levágok egy betüt vagy hozzáadok
kukac20@gmail.com.Csak így változtatni mint a nevet pl:Steam-en vagy pont itt gmail-en
Mert átvetted a 12 000 ft-os dildot??
Reputációs hírnév kár... hát ne haragudj, ezt biztos nem.
E-mail címből ha egy betűt kiveszel, változtatsz, az már új e-mail cím. Ahová eddig regelve voltál, minden elveszik.
Az email címedet mindenki ismeri, akinek valaha írtál, ill. akitől valaha kaptál emailt.
Jelentsd spamként és többet nem kapsz innen.
Ha mégis érkezne egy 12 ezer forintos csomagod, nem veszed át. Ennyi.
-Email címre nem tudnak csomagot küldeni. Ha kitöltötted a pontos címedet, magadra vess. Ne vedd át.
Természetesen lemondtam a csomagot még időben mielőtt még kijött volna.
Meg kitöltöttem a pontos címem?Már megbocsás de az most lofing mert az exem tudja hon lakom annak ellenére ha nem is lenne megadva e-mailben
"E-mail címből ha egy betűt kiveszel, változtatsz, az már új e-mail cím. Ahová eddig regelve voltál, minden elveszik."Na pont ez a bajom mert nem akarom hogy elvesszen,meg átírni nehéz lenne másik e-mailre (vagy nem lehet).Na meg a másik probléma,megnéztem tüzetesebben a "Dildo"-s e-mailt és az adataim stimelnek mind, kivétel a számom és e-mail
számom 30-as itt 20-as
e-mail em kicsi betüs (végig) itt nagyal kezdődik
WTF!?
És mégis én kaptam az e-mailt,ez a két fontos adat nem pontos és mégis én kapom
"Reputációs hírnév kár... hát ne haragudj, ezt biztos nem."Nevemben rendel ezt-azt,bejentkeztet ide-oda ismerőseim meg láthatják hogy milyen oldalakat látogatok (nem tudom hogy de akárhogy,kis bekövetkezhető esély is esély).
Nincs kedvem mondogatni nekik
"Nem vagyok meleg!"
"Egyik videóra sem élveztem el!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!