Ha valaki durván összevitázik egy tömegközlekedési eszköz sofőrjével vagy beszól neki, akkor az megteheti, hogy többé nem engedi felszállni?
Elméleti kerdés, de van egy kis alapja. Szoktam pleximaszkot viselni a helyeken, ahol előírt a maszkviselés, mert abban jobban kapok levegőt. Egyszer abban akartam felszállni a buszra, és a sofőr nem akart felengedni, mert hogy az nem jó. Az volt az első gondolatom, hogy intek neki egy "Kapd be!"-t, és inkább megvárom a következő buszt. De aztán eszembe jutott, hogy mi van, ha emiatt legközelebb, ha ő a sofőr, nem enged fel, és mondjuk pont sietnék? Így inkább átcseréltem normál maszkra.
De érdekelne, hogy ilyesmi miatt megtehetné, hogy többé nem engedi fel az adott utast ha pont az általa vezetett járműre akar felszállni?
Hát önmagában azért, mert nem kedvel, nem tagadhatja meg az utazás jogát.
De egyébként arra nem gondoltál, hogy középsú ujj mutogatása nélkül szálsz le és várod meg a következőt? Úgy nem kell lecserélned a maszkodat és a sofőrrel sem kötekszel.... ez most csak egy röpke gondolat volt, hogy nem kell mindnekivel egyből rosszban lenni, akivel nem vagyunk jóban...
Teljesen jó:D
Egyébként tényleg ajánlom, hogy szoktasd le magad gondolatban a beintésről meg ilyesmi. Annyira toxikus a légkör gyakran, pl a tömegközlekedésen. Hömpölygünk kifelé az ajtón, a mögöttem lévő nekilök az elöttem lévőnek, én dobok eg ygyors "bocs"-ot (ahogy ezt a mögöttem lévőtől nem kapom meg) erre jön az arcoskodás elölről, hogy mit lökdösöm.
Vagy ha lassabban szállok le, mint ahogy azt mögöttem elképzelték és már megy az óbégatás.
Minek? Mi célja van annak, ha beszólunk a másiknak? Bármi meg fog változni ettől? A saját idegállapotunkon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!