Egy jogorvoslat elbírálási időszakában a bírság összege emelkedhet, vagy ilyenkor "befagyasztásra" kerül az elbírálás időpontjáig?
Benyújtottam egy jogorvoslati kérelmet (amit jogászi vélemények alapján meg is fogok nyerni) egy bírságolásra vonatkozóan.
A bírságolás hátulján az alábbiak szerepelnek:
X Ft a bírság, ha 8 naptári napig befizetem
Y Ft-ra emelkedik a bírság, ha (8+1) - 30 napon belül befizetem
Z Ft-ra emelkedik, meg még a behajtó embereket is rámküldik stb.
A jogorvoslatot benyújtottam az "X Ft-os időszakban".
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor "megáll az idő" az összeg emelkedésénél, vagy sem? A dokumentumon semmi nyomát nem véltem ennek felfedezni.
Vagy célszerűbb most befizetnem a bírságot és ha tényleg igazat adnak nekem a jogorvoslás során, akkor követeljem a visszatérítést?
Szerintetek?
Nem, az idő ilyenkor is telik.
Általános javaslat szokott lenni, hogy a legrövidebb időn belül fizesd be és aztán élj panasszal.
Persze ilyenkor meg jön, hogy ha már befizetted, azzal elismerted és miért adják vissza, hisz befizetted? De a másik olvasat, meg hogy neked kötelességed csökkenteni a kárt, vagyis ha most befizeted az XFt-t, akkor nem Y-ról kell utána vitázni, ami lehet a tízszerese is. Mert mi van ha nem fogadják el a panaszodat? Akkor kénytelen vagy kifizetni a sokkal több pénzt, miközben már a kevesebbet is igazságtalannak érezted.
A jogorvoslati idő alatt is telik a befizetési határidő, ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!