Temetési költségek?
Van már a neveden föld és azért nem lehet több?
Apum is örökölt így, bár ő erdőt, de megcsinált egy képzésd, elfelejtettem már mi a neve,de azzal lehetett a nevén több terület
Aki örököl, annak kötelessége a temetés költségeit fizetni. Több örökös esetén az öröklés arányában.
Én a helyedben ügyvédhez fordulnék.
Furcsa nekem ez a föld-öröklés. És ha nem lettek volna gyerekei, vagy nem olyanok, akik földet kaphatnak, akkor az államé lett volna, vagy mi a szösz?
"Marhaság . Venni nem vehetsz képzés nélkül egy hektárnál többet. Ennek az örökléshez semmi köze. Szép is lenne ha elvennék az örökségem. Téged átvertek"
Butaságot írsz. A földtörvény szerint a törvényes örökös örökölhet bármekkora földet, a végrendeli örökös nem. Ha a végrendeleti örökös az örökség megnyílásakor (az örökhagyó halálakor) nem rendelkezik a megfelelő végzettséggel, akkor a törvényes örökösök örökölnek.
Kérdező! Erre sajnos előre kellett volna gondolnod és elvégezni a tanfolyamot. Perelni őket nincs értelme, törvényesen jártak el.
Emellett a temetésre az köteles, akit arra az elhúnyt végrendelete kötelez, illetve közeli hozzátartozója a törvényes öröklési rend szerint. Tehát ha a gyerekei örököltek, akkor ők kötelesek a temetés költségeit viselni. Ha te eltemettetted, akkor jogosan kérheted a költségek megtérítését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!