Hagyatéki tárgyaláson más temetésének költségét jogosan követeli?
"Nem tartjuk a kapcsolatot."
Ez jogilag mit befolyasol?
A kerdesre :igen.
Csak ezt a zagyvasagot nem ertem, amit ide firkantottal...
Követelheti, elvileg ugyanis az a Te kötelességed lett volna - feltételezve, hogy a vele házastársi viszonybal levő édesapád sem él már.
Ez ugyanolyan, mint az öröklési rend. Házastárs, egyenesági leszármazott (gyerek, unoka, dédunoka sorrendben) és csak utána következik a szülő (amennyiben él - írtad, hogy az anyuka már nem), testvér, unokatestvér, szülő rokonai, bla bla bla.
Próbálj vele megegyezni, hogy felezzétek a költséget. Ha meg nem tudsz, akkor sajnos az bizony Téged fog terhelni. Az én családomnak is van olyan tagja, aki nulla kompromisszumkészséggel bír és minden garasért foggal körmmel harcol ... de akkor a "legkedvesebb rokon" volt, mikor az esküvőmre kellett meghívatnia magát. Álszent kis pénzsóvár g*ci! Ezekkel nem bírsz!
6-os vagyok, időközben megválaszoltad a kérdésemet, amíg írtam.
Ilyen felállással a nagynéni és anyukád felesben volt kötelezhető a temetés fizetésére, ha nem volt más testvér.
A nagyi temetési költsége NEM téged terhel, hanem a gyerekeit. Mivel bizonyítja a rokon, hogy Anyud nem fizette ki? Te tudod bizonyítani, mert neked anyukád mondta .... ÉRTED??? Neked azt MONDTA, hogy fizetett!!!!! ;) De ezt rohadtul határozottan kell kijelenteni és emellett az állítás mellett kitartani!!!!!
Anyukád temetési költsége meg amúgy Apukádat terhelné!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!