Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felmondásom utolsó napja,...

Felmondásom utolsó napja, vasárnapra esett, a munkaadóm sem hétfőn sem kedden nem adta postára a ki adandó iratokat.Ebből kifolyólag nem sikerült egy másik helyen a munkaszerződésem. Mit követelhetek a munkaadóm ellen?

Figyelt kérdés
2022. febr. 8. 13:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"A leggyakoribb tévhit, amivel találkozunk, hogy a fenti iratok hiányában nem tud a munkavállaló új munkaviszonyt létesíteni. Az iratok hiánya valóban megnehezíti az új munkahelyen a munkaügyi adminisztrációt, de nem feltétele a jogviszony létesítésének, a kilépő papírok később is pótolhatóak."

Amúgy meséld már el, hogy a kilépésed után mikor adta postára a volt munkaadód a papírokat. Belefért az 5 napba? Azért kérdezem, mert azt írtad, hogy sem hétfőn, sem kedden nem adta fel. Ma kedd van és kiírtad a kérdést délután 2 órakor, elvileg még ma is feladhatta, de valószínűleg ez vagy a múlt héten vagy még régebben történt.

2022. febr. 8. 19:21
 12/12 A kérdező kommentje:
Na és a hónapot nem írtam. Egyébként meg január hónapról van szó, de még most sem kaptam meg a papírokat mivel a munkaadó írásban úgy tájékoztatott, hogy én rosszul tudom a törvényt, mert a 30 napos felmondási időpontot le kell dolgoznom, abban nem számít bele a szabadság, főleg nem a tavaly évről ki nem tudott szabadság.Én úgy tudom, hogy ez esetben a felmondási időben a megmaradt szabadságom bele számít a 30 nap felmondási időbe, sőt a fenn maradó szabadságomat meg, ki kell, hogy fizesse a munkaadóm.Jog vita van jelenleg de érzem hogy nekem lesz igazam.
2022. febr. 9. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!