Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A Mein kampf nálam lehet...

A Mein kampf nálam lehet közterületen?

Figyelt kérdés

Nem troll kérdés, még ha annak is fog tűnni, valamint a náci ideológiával sem szimpatizálok.

Szeretem a történelmet, a holokauszt témaköre pedig különösen érdekel, főleg pszichológiai szempontból, hogy hogyan lehetne Hitlert analizálni. Már egy ideje el akarom olvasni a Mein kampfot, és a srác, akinek heccből feldobtam, hogy első randis ajándékként adja azt, komolyan megrendelte. ( először el se hittem) A kérdés, hogy közterületen ez a könyv nálam lehet?

2022. febr. 8. 02:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%

Természetesen nem tilos, de normális ember minden könyvet táskába tesz, egyszóval csak az átadáskor lenne látható annak, aki pont ott megy el mellettetek és titeket bámul.

Én egyébként elkezdtem olvasni, de eluntam, abbahagytam. Egy nagyon egyszerű ember teljesen abszurd felfogását tükrözi. Csak odáig jutottam, ahol még a Monarchia nemzetiségi viszonyait elemzi. Hitler butaságára jellemző, hogy pl. minket magyarokat is a szláv népek közé sorol, és tényként kezeli, hogy a monarchia idején elszlávosították az egész monarchiát.

2022. febr. 8. 09:46
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Auschwitzi könyvek érdekelnek inkább. Az auschwitzi tetováló és A fiú, aki követte apját Auschwitzba sem kutya. Utóbbinál azt hittem frászt kapok néhány esetben. Hitler felfogását valószinüleg senki nem fogja megérteni soha. Robert Merle Mesterségem a halál is ilyen. A föszereplö "kitalált", de valaki mégis élt és csinálta ezt az esztelenséget. Azt nem értem azért, hogy senkinek nem volt annyi vér a pucájában, hogy megöljék Adolfot? Hivatalosan az van, hogy megölte egy tisztje, de megmérgezte magát.
2022. febr. 9. 04:12
 13/14 kovpet ***** válasza:
81%

"senkinek nem volt annyi vér a pucájában, hogy megöljék Adolfot"

Múltkor láttam egy ismeretterjesztő filmben, hogy vagy tucatnyi merényletet élt túl. Komolytalanokat is, de nagyon komolyakat is. Az egyik ilyet a Valkűr című (egyébként elég jó) film dolgozza fel.

2022. febr. 9. 14:14
 14/14 anonim ***** válasza:
62%
Nekem dvd-n a "Megölni Hitlert" van meg, de ez csak elmélet maradt ugye.
2022. febr. 9. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!