Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez hogy működik?

Ez hogy működik?

Figyelt kérdés
Hogyha bérleti szerződésben a szerződő fél (bérlő) én vagyok, és a szerződésben az áll, hogy én bárkit odavihetek a lakásba (páromat), de ő név szerint nincs megnevezve a szerződésben, ő is bejelentheti magát a címre(tartózkodási hely), vagy csak én?
2022. febr. 6. 16:23
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Nem.de az albérlet kiadás szja köteles,erre mi szükség van ha a párodról van szó?bejelented ideiglenes lakcímre és kész.
2022. febr. 6. 16:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem, mi köze van ennek ahhoz, hogy páromat be lehet-e oda jelenteni vagy sem, hogy szja köteles az albi kiadás?
2022. febr. 6. 16:34
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Ja ha te a bérlő vagy akkor semmi.De akkor sem jelentheted be oda a tulaj nélkül.
2022. febr. 6. 16:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Okés, köszi!
2022. febr. 6. 20:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Persze, bejelentkezhet, sőt, koteles is ezt megtenni.

A tulajnak ehhez nincs semmi koze.

2022. febr. 7. 10:48
 6/8 A kérdező kommentje:

#5 akkor most mivan?...

Most akkro bejelentkezhet oda vagy sem? Bakker, #3 azt írja tulaj nélkül nem, #5 meg azt, hogy tulajnak ehhez semmi köze, kötelessége bejelentkeznie. Akkor most mivan? Le lett írva, hogy Ő nincs a szerzodesben, akkor hogy jelenthetne be magát a tulaj nélkül?

Istenem, esküszöm, egy apró kérdésre nem lehet normális választ írni, mert el se olvassák magát a kérdést...

2022. febr. 7. 11:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Persze, hogy be.

Nem a szerződésben kell lennie, hanem az ingatlanban.

2022. febr. 7. 11:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Ne vergődj már, suttyó lédi, ingyen kapod a tanácsot:

[link]

"Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bérlő (vagy a lakás használatára feljogosított személy) részéről a bejelentkezéshez – a lakcímbejelentő lapon és személyes okmányain kívül – csupán a lakáshasználatot igazoló okirat bemutatása szükséges. Vagyis a bérbeadó külön hozzájáruló nyilatkozata nélkül is eleget tud tenni a bejelentkezésre vonatkozó törvényi kötelezettségének.

Az ingatlantulajdonosok a lakás kiadásával együtt ugyanis annak használatáról, egyben a lakcímbejelentési eljárásban biztosított jogukról is „lemondanak”. Fontos ugyanakkor, hogy a lakcím bejelentése önmagában nem keletkeztet az ingatlan használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot, a lakcímnyilvántartásban szereplő, esetlegesen már téves adatok javítása (bérlő elköltözése, szerződés megszűnése, stb. esetén) bármikor kezdeményezhető."

2022. febr. 7. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!