Házassági név esetén a nő elhagyhatja második utónevét?
Figyelt kérdés
Pl Kovács Zoltán és Kiss Beáta Jolán esetén lehet-e Beátából Kovács Zoltánné Kiss Beáta? Vagy külön névváltoztatás kell a Jolán elhagyásához?2022. febr. 2. 08:51
11/18 anonim válasza:
Na ez nálunk nem volt így 10-es...
12/18 anonim válasza:
tobb ismerosomnek is igy volt 11-es...
13/18 anonim válasza:
Nálunk a feleség nem vette fel a férje második keresztnevét, de őszintén nem is ismerek így senkit sem.
14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Ment a zöld :)
2022. febr. 3. 16:00
15/18 anonim válasza:
13 nemtom nekem tobb ismerosom ezert nem vette fel a ferj nevet ugy ahogy akartak, mert azt mondtak nekik hogy mindket keresztnevet fel kellett volna venni. nincs olyan hogy az egyik jobban tetszik, mert mindketto az anyakonyvezett neve a ferfinak, vagy mindkettot felveszik, vagy egyiket se
16/18 anonim válasza:
Érdekes, én soha egyetlen embert sem láttam ilyen névvel, meg az már milyen tök hosszú, giccses lenne már, mint a latinoknál. Xné Kiss Piroskák tömkelegét ismerek csak meg olyanokat, akik felvették a férjük keresztnevét + megtartották a sajátjukat (vagy azt sem) utána a keresztnevet. De olyat, hogy X János Zoltánné Kiss Piroskát soha, sehol nem láttam a 30 évem alatt.
17/18 anonim válasza:
Ha van olyan a közeledben aki a férje két keresztneve közül az egyiket viseli csak pl Kovács József Attila, és Kovács Józsefné, akkor az rosszul viseli (igen az anyakönyvvezetők is lehetnek bénák), és ha valaki egy anyakönyvi hivatalban észreveszi akkor javítsa mert kötelező nekik.
18/18 anonim válasza:
Az illető leélt így egy egész életet, sehol nem lett belőle gond. Egyébként azt sem értem, miért kellett lepontozni, a tapasztalatomat írtam le, 0 embert ismerek ilyen hosszú névvel, jóformán mindenki csak a férje vezetéknevét veszi fel azok közül, akiket én ismerek (akár csak simán, akár a né-s változattal, bár ez manapság lényegesen ritkább már).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!