Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért gondolod, hogy az LMBTQ...

Miért gondolod, hogy az LMBTQ (MINT Gyűjtőfogalom, nem mint a szervezetek, tehát melegek, biszexuálisok éstb..) emberek többletjogokat szeretnének maguknak?

Figyelt kérdés
Aki nem gondolja arra természetesen nem vonatkozik a kérdés.

2022. febr. 2. 08:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem épeszű ember meg tudja különböztetni a lobbit az egyénektől.

Aki nem, annak meg mindegy ki, csak legyen egy szalmabáb amit szúrkodhat.

2022. febr. 2. 08:40
 2/13 anonim ***** válasza:
5%

Az attól függ, mi a többlet jog?

Mondhatnád alapjognak is.

Szerintem a társadalomnak joga van ahhoz, hogy bizonyos társadalmi csoportokra vonatkozóan, többségi elven eldöntse, hogy kinek milyen jogot ad meg...

Semmi értelme ezzel szembemenni, ráadásul antidemokratikus is.

Az pedig, hogy melyik ország társadalma hogyan vélekedik ugyanazon jogokról, szuverén döntés, amit más társadalmaknak kell tiszteletben tartania.

Remélem érted, mire gondolok.

2022. febr. 2. 08:54
 3/13 A kérdező kommentje:
Én csak hallom pár embertől, hogy nem alapjogokat szeretnének hanem többletjogokat. A házasság alapjog- kellene, hogy legyen. Miért lehetne beleszólása egy országnak, hogy te mint meleg ember házasodhatsz-e vagy sem?
2022. febr. 2. 08:59
 4/13 anonim ***** válasza:
11%

3# úgy látom, nem értetted, amit írtam.

De akkor egy profán példa: 17 évesen és 360 naposan nem vehetsz részt az országgyűlési választásokon.

Ezt is a társadalom dönti el.

Lehet, hogy nem tetszik konkrétan neked, van, aki hidegen hagy, van aki örül neki.

De egy országban az adott társadalmi normák, a többségi társadalmi normák alapján lesz, vagy nem lesz jogod valamihez.

Az előző példánál maradva, ha Egyenlítői Guinea társadalma úgy dönt, hogy 17 éves kortól szavazati jogot ad neked, akkor ott az van.

2022. febr. 2. 09:15
 5/13 anonim ***** válasza:
14%
A házasság egy elavult intézmény. 50 éve lett volna értelme, ma nincs.
2022. febr. 2. 09:15
 6/13 A kérdező kommentje:
A kettőt összehasonlítani nagy butaság. Ezt olyan ember mondja akit nem érintenek hátrányos megkülönböztetések. Azt, hogy te meleg emberként házasodhatsz vagy nem, nem a társadalomnak kell eldöntenie, mert semmi köze nincs hozzá. Értem amit mondasz, csak ostobaság.
2022. febr. 2. 09:20
 7/13 anonim ***** válasza:
10%

“ Értem amit mondasz, csak ostobaság.”

Ez az a pont, ahol ignorálni kell a partnert.

2022. febr. 2. 09:53
 8/13 Demion ***** válasza:
81%

"Az attól függ, mi a többlet jog?

Mondhatnád alapjognak is."

Nem mondhatnánk alapjognak, mert az teljesen más, mint a többletjog.

Többletjog az, amikor egy csoportnak joga van valamihez, amihez másoknak nincs. Nem tudok róla, hogy LMBTQ-sok ilyesmit követelnének.

"a társadalomnak joga van ahhoz, hogy bizonyos társadalmi csoportokra vonatkozóan, többségi elven eldöntse, hogy kinek milyen jogot ad meg..."

Ez meg konkrétan f#szság. Ennyi erővel a zsidókat is jogos volt marhavagonokba tuszkolni, mert a többségi társadalom így döntött...

2022. febr. 2. 09:53
 9/13 A kérdező kommentje:
Bár a kérdést eddig kicsit elkerültük de azon túlmenően nem hiszem, hogy a társadalomnak beleszólása kellene legyen a házasság jogába. Amit írt a 4-es az kissé sarkítva van.
2022. febr. 2. 10:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

#2!

Szerintem egyáltalán nem jó, ha a társadalomnak "joga" van többségi alapon mindent eldönteni. Ahogy Martin Niemöller írta: "Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista. [...] Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna."

Csak addig mered ezt ilyen bátran kijelenteni, amíg a többség tagja vagy. Na de mi van akkor, ha te leszel a kisebbség? Akkor is mindenhez joga van a többségnek?

Nem igazán értem, hogy az emberek zöme miért akad fenn olyan dolgokon, amik személyesen nem érintik őket. Egy heteroszexuális embert miért zavar az, ha a melegek is házasodhatnak? Ettől neki nem lesz kevesebb joga, ugyan úgy elveheti a falu legszebb lányát, semmi nem történik. Vagy mit befolyásol?

2022. febr. 2. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!