Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudok tenni a hitelfizetes...

Mit tudok tenni a hitelfizetes ellen?

Figyelt kérdés

Anyám meghalt nyaron. A veggrendeletben a parjara hagyta a hazat, a hitelt ram a torenyes orokles szerint. Hogy tudom elerni hogy a parja vagy nagyanyam fizesse a hitelt?

Anyam kisemmizett es tudott rola hogy ez lesz.

Volt mar valaki ilyen helyzetben?

2022. febr. 1. 18:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha a nagyid mèg él, akkor az ő házát hogyan hagyta rád anyád?

Keress fel egy ügyvédet!

2022. febr. 6. 10:05
 12/15 A kérdező kommentje:

Van egy keresztapam, az ove a masik 50%.

A nagyanyam hazat felesben orokoltek volna az anyammal, de mivel anyam meghalt igy az o resze az enyem.

Voltam ugyvednel. Nem tudtunk semmit tenni a vegrendelet ellen.

2022. febr. 7. 18:07
 13/15 A kérdező kommentje:
A hitel anyam hazan van, amit az elettarsa orokolt. Vagyis azon ami nem az enyem.
2022. febr. 7. 18:08
 14/15 anonim ***** válasza:

A köteles rész jár neked.

Bár nem egészen értem, mit örököltél, mert össze-vissza írsz.

A nagyid még él?

Pontosan mi a hagyaték része? Összes ingó- és ingatlan vagyon, biztosítások, megtakarítások, hitelek???

Az biztos, hogy csak hitelt nem örököltél ill. ha az anyád hitele a házára van terhelve, akkor az nem fog játszani, hogy az élettárs megkapja a tulajdonjogot és a hitelt meg senki nem fizeti/örökli.

2022. febr. 7. 18:28
 15/15 anonim ***** válasza:

14, sztem én megértettem.

Van egy nagymama (aki él) és van egy lakása, ami 50-50%-ban volt elosztva a KÉrdező anyja és keresztapja között. Anyuka halálakor ezt az 50%-ot az anyuka a Kérdezőre hagyta.

És van a Kérdező anyjának egy lakása, amin hitel van. A halálakor magát a lakást a párjára hagyta, a hitelt visoznt a Kérdezőre.

Azaz az egyik lakás 50%-át és a másik lakás hitelét kapta. Elég nagy baromságnak hangzik:D

És a kérdés tök jogos: mi van, ha átveszi, de nem fizeti a hitelt? A hitel fedezete az a lakás, amit a kedves anyuka-párja birtokol, szóval ha a Kérdező nem perkál, az ő házát viszik el. Ez mondjuk jó alap zsarolásra:D

2022. febr. 7. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!