Az legális, hogy egy cégnek nincsen bejelentve a telephelye, ahol gyakorlatilag az üzleti tevékenység zajlik?
Egy székhely van, de az csak az egyikük lakása a mai napon hatályos cégnyilvántartási adatok szerint.
Az árút is a megadott címre kell visszaküldeni, ott zajlik minden, plusz a varrodájuk stb. Weboldalukon is ez a cím van feltüntetve.
Én azt találtam, hogy ezt kötelesek bejelenteni, bűncselekménynek minősül és fél millás bírság jár érte.
Hova és kinek kell ezt jelenteni?
Nem feltétlenül kell a cégbíróságon bejelenteni a telephelyet,elég ha a NAV-nál bejelentik. Akkor a cégnyilvántartásban nem látszik csak a NAV-os adatbázisban.
Amúgy miért akarsz önkéntesrendőrt játszani?
Ecegjegyzek
Én úgy tudtam, kötelező oda. Pedig ez valóban így van, törvény írja elő. Nem ez az első simlisségük, ők azok. Nem akarok rendőr lenni, vagy feljelenteni, csak érdekelt.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1157..
Nem tudsz valamit, de azért nagy a mellényed:
"Telephely bejelentése – hol és mikor?
A vállalkozást vezető személynek kötelessége bejelenteni az adóhatóság felé, hogy milyen színhelyeken végzi üzleti tevékenységeit. Ezt kétféleképpen teheti meg:
cégbíróságnál, ahol a bejelentést követően a cégjegyzékben feltüntetik a telephelyet,
ennek hiányában közvetlenül az adóhatóságnál."
Oda van egyértelműen írva, hogy nem feltétlenül kell a cégbíróságon bejelenteni.
De feltétlenül oda kell!
Kiemelendő azonban, hogy a Htv. szerinti telephely minőség NAV-hoz való bejelentése nem kötelezettség, csupán lehetőség.
Amúgy marha érdekes, akkor másik vállalkozásoknak miért kell bejelenteni, meg nekik miért szerepel a cégnyilvántartásban, ők is megadhatnák az otthoni lakcímüket oszt csá
De nyilván nem fogok bemenni a rendőrségre, hogy nincsen bejelentve.
Cégtörvény
A cég telephelye a tevékenység gyakorlásának a cég társasági szerződésében, alapító okiratában, alapszabályában (a továbbiakban együtt: létesítő okiratában) foglalt olyan tartós, önállósult üzleti (üzemi) letelepedéssel járó helye, amely a cég székhelyétől eltérő helyen található, a cég fióktelepe pedig olyan telephely, amely más településen - magyar cég külföldön lévő fióktelepe esetén más országban - van, mint a cég székhelye. Ez a szabály irányadó a külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, illetve a külföldiek közvetlen kereskedelmi képviselete esetében is. Amennyiben a cég telephellyel vagy fiókteleppel rendelkezik, úgy azt a cégjegyzékben fel kell tüntetni
"De feltétlenül oda kell!"
Lol. Szövegértés nem megy? Szerinted mit jelent az az "ennek hiányában" rész?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!