Mi lesz a sorsa az 52.000 forintnak?
Egy bűntetőeljárás folyik ellenem, 15 rb.lopás és a tőlem lefoglalt pènzből, míg börtönbe voltam (letartóztatás), írtam a bv-ből a rendőrségnek, hogy ne a bíróság adja ki ítélet utàn a sértetteknek a kárt, hanem míg tart a nyomozás, még vádirat előtt a tőlem lefoglalt pénzből adja ki a rendőrség az összes sértettnek a kárt. Ebbe az ügyészúr belement és nyomozati szakba az mrfk számláján tőlem lefoglalt pénzből kiadták a sértetteknek a pénzt. Ez így enyhítő, mert a vádiratban mind a 14 sértettnél úgy van írva, hogy -a kár megtérűlt-.
Egy sértett, aki külföldi iráni állampolgár, ugye megtette a feljelentést, hogy tőle is loptak, amit beismertem, hogy én vittem el: kár 52.000 forint. Ezzel is meggyanúsítottak, de azután a sértettet nem tudták elérni. Megkeresést írtak még az egyetemre is, hogy xy hallgatója még az egyetemükön, akik közölték, hogy nem. Próbálták elérni, de sikertelenűl.
Előkészìtő űlésen -mivel a sértett ismeretlen helyen tartózkodik- 52.000 forint vagyonelkobzást alkalmazott a bíróság.
Kérdésem az lenne, hogy az előbb szóban forgó nőtől is én vittem el a pénzt, beismertem -viszont Ő elérhetetlen-, nincs kinek visszaadni a pénzt, a bíróság vagyonelkobzást rendelt el és ilyenkor mi lesz azzal a pénzzel?
Ha vegyonelkobzást rendelt el a bíróság, -ugye azt nem kapom vissza-, de a sértett sem, mert elérhetetlen lett, hová kerűl az a pénz, aminek összege 52.000 forint?
Mert hülye voltam.
Többet nem csinálok ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!