Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lejárt a személyim, most...

Lejárt a személyim, most vettem észre, megbüntetnek?

Figyelt kérdés
Szóval, még 2019-ben lejárt a személyim, most vettem észre. Tehát, még a járvány kezdete előtt lejárt. Olvasom, hogy június 30-ig van a határidő. De megbüntetnek-e engem, hogy nekem még a járvány előtt lejárt, vagyis most lesz 3.éve?
2022. jan. 23. 12:24
 1/3 anonim ***** válasza:
84%
nem is kötelező már egy ideje, hogy legyen személyi igazolványod. ezért nem büntetnek meg.
2022. jan. 23. 12:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A június 30-as határidő csak a veszélyhelyzet alatt lejáró okmányra érvényes. Nem büntetnek meg, viszont a tiéd most sem érvényes, úgyhogy csináltasd meg az újat. Ha van érvényes jogsid, az helyettesíti a személyi igazolványt.
2022. jan. 23. 12:30
 3/3 Fsms ***** válasza:
Nem. Akkor lesz gondod, ha a vészhelyzet után valamilyen ügyet akarsz intézni, EU belül akarsz utazni. Ott már kérnek érvényeset.
2022. jan. 23. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!