Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Állatot lehet végrendeletbe...

Állatot lehet végrendeletbe foglalni?

Figyelt kérdés
Ha meghalnék, szeretném hogy az akkori háziállataim ellátása biztosítva legyen. Gondolom pénzt nem hagyhatok rájuk, de meg lehet jelölni olyan személyt aki gondoskodni fog róluk, és erre egy adott összeget kaphat?

2022. jan. 19. 23:28
 1/6 anonim ***** válasza:
6%

Nekem megölte a kutyámat a szomszéd, mert covidos volt. Na jó nem...Idáig még nem süllyedtek.

Amúgy a kőszívű ember fiai megvannak? Nekem nincsenek, de szerintem kb. ennyit ér a végrendelet.

2022. jan. 19. 23:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen kérdező, a végrendeletben meghatározhatod hogy valamilyen célra hagyod a vagyonod - vagy egy részét, és kit nevezel ki annak kezelőjének. Ezt ügyvéd tudja megcsinálni, hogy törvényes legyen.

Megadhatod, hogy az örökösöd XY legyen abban az esetben ha a háziállatodról gondoskodik és a hagyatékból Z összeget kizárólag az állat ellátására, kezelésére lehet fordítani.

2022. jan. 20. 00:15
 3/6 anonim ***** válasza:
17%
Nevetségesnek és primitívnek hangzik. De ha 1 év múlva le kell adni a kutyákat, sokan csak bólogatni fognak....
2022. jan. 20. 01:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ #2-nek!

#4-es, nem értem, miért kell leadni a kutyát egy év múlva?

2022. jan. 20. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
2022. jan. 20. 14:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Inkább költözök külföldre ha ilyen lenne hogy leadni, megölni az állatomat. Amúgy kétlem hogy nálunk ezt bevezetnék.
2022. jan. 21. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!