Lehet bajom abból, ha egy tévesen kiküldött terméket megtartok?
A sztori a következő:
Rendeltem kb két hónappal ezelőtt egy cipőt egy nagy és nemzetközi webshopból. A rendelés valamiért beragadt, hetekig nem történt vele semmi. Emailben felvettem velük a kapcsolatot, végül nagy nehezen, de törölték a rendelést, és azóta a pénzt is visszautalták.
A napokban viszont minden meghozta a futár ugyanezt a cipőt, tehát gyakorlatilag megkaptam ingyen.
A kérdésem az, hogy lehet belőle bármi bajom, ha megtartom?

Törvényesen igen.
De pár tízezer forintért nem éri meg jogi lépéseket tenni

Ha kell tarts meg, ha kérni fogják, hogy fizesd ki hát kifizeted.
Valószínű, hogy most nem, de leltárnál észreveszik.
Nálam is történt hasonló eset a Tchibónál. Egy bútor darabot rendeltem. A csomagban teljesen más bútor darabot raktak. Jóval drágábbat. A számlán viszont az eredeti rendelés összege állt. Így még észre sem vették volna. En szóltam, mert a rendelésemre akkor nagyobb szükségem volt.

Mondhatnánk hogy egy cipő áráért nem fognak senkinek utánamenni, de igazából sosem lehet tudni.
Anno jó pár éve amikor hazaköltöztem Angliából, egy ügyintézői hiba miatt maradt egy havi tartozásom a telefonosok felé. Pár ezer forint. És mivel ugye a számom megszűnt, e-mailt meg az itthoni munkakereséshez regisztráltam egy újat, a régit meg nem igazán figyeltem, nem tudtak elérni. Jó pár hónappal később egy behajtó cég vette fel velem a kapcsolatot, hogy kiadták nekik a tartozást arról a kb 3-4000 forintnyi összegről...

Hasonló ügyben nekem pár ezres tartozásból 4-5 év után több 10 ezres tartozást hoztak ki -késedelemi kamatok, eljárási költségek, stb.
Érdemesebb felvenni a céggel a kapcsolatot, mint arra várni, hogy mikor talál meg egy behajtó cég -nekik is kell a profit.

Nyilván, csak ott volt a gond hogy én nem is tudtam róla hogy volt elmaradt tartozásom, amíg meg nem találtak.
De olyat is hallottam már családból, hogy a NAV (akkoriban még APEH) 15 forint tartozásról küldött valakinek felszólítást. Szóval nincs az a minimum összeg amire tuti legyintenek :"D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!