Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Két arab albérlőm nem hajlandó...

Két arab albérlőm nem hajlandó kifizetni és beismerni a lakásban okozott kárt, hogyan tehetik ezt?

Figyelt kérdés
A falakat lepiszkították, több helyen leöntötték és két mennyezeti lámpabúrát is összetörtek. Én jeleztem,hogy ezt a kaucióból levonom, mivel a szerződésben benne volt, hogy minden keletkezett kárt a lakásban ők kötelesek megtéríteni. Viszont most kitalálták, hogy nem készült videó a lakás állapotáról és, hogy ilyen volt már amikor beköltöztek. Nyilván nem ilyen állapotú volt, nem szeretnék tőlük jogtalanul pénzt szerezni, csupán azt szeretném, hogy fizessék ki, azt amit nekik kell.
2022. jan. 14. 18:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom, lehet. Én full korrekt voltam velük, rendes piaci árat mondtam nekik.
2022. jan. 14. 20:28
 12/17 anonim válasza:
52%

Miért lényeges, hogy arabok?

"Két albérlőm nem hajlandó kifizetni és beismerni a lakásban okozott kárt, hogyan tehetik ezt?"

esetleg

"Két külföldi származású albérlőm nem hajlandó kifizetni és beismerni a lakásban okozott kárt, hogyan tehetik ezt?"

2022. jan. 14. 20:34
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem lényeges, csak leírtam, mivel több lakásom is ki van adva jelenleg és itt 2 arab albérlőről van szó. Én így be tudom azonosítani magamnak, hogy a kérdésem melyik lakással és mely bérlőkkel kapcsolatos. Nyugodtan hagyd figyelmen kívül az arab szót, a kérdésem úgy is 100%-ig megegyező lenne. Remélem még véletlenül sem merült fel irányomban a rasszizmus gyanúja, viszont ha már itt tartok akkor szeretnék a dolgok elébe menni, pont hogy nem zavart, hogy arabok lesznek az albérlők, ezért is adtam ki nekik jó szívvel a lakást.
2022. jan. 14. 20:41
 14/17 anonim ***** válasza:

"Hogyha az utolsó 2 hónapban azt mondják, hogy nem fizetnek lakbért, mivel beköltözéskor 2 havi kauciót adtak, akkor azon felül, hogy örülök, ha kifizetik abban a 2 hónapban is a rezsit, illetve nem okoznak több kárt a lakásban, akkor én hogyan tudom rajtuk behajtani az általuk okozott kárt?"

Hihetetlen, hogy milyen nyuszi vagy. "Hogyha azt mondják" - nem, nem mondják azt, mert ők a bérlők és te vagy a tulaj. Az van, amit te mondasz.

De javaslom a mondandódnak némi súlyt adva kérd meg néhány izmosabb ismerősödet, netán 1-2 embernek fizess fejenként 5e Ft-ot, hogy beszélgessenek el a társaságodban erről a kedves bérlőkkel. A kaució nem lelakható, pontosan az ilyen károkozás fedezésére van.

2022. jan. 15. 07:12
 15/17 anonim ***** válasza:

A kauciót nem lakhatják le, nem az az óvadék szerepe.

Ha lelaknák akkor tartoznak 2 havi lakbérrel.

Fizetési meghagyás, slussz-passz.

2022. jan. 15. 09:07
 16/17 anonim ***** válasza:
Jelentsd fel őket. Nem momdhatják, hogy nem fizetnek és lelakják a kauciót. Szerződés szegést követnek el, ugyanúgy mintha az év bármely hónapjában nem fizetnének. Ugye volt szerződés?
2022. jan. 15. 13:05
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyébként még egy aduászod van: a bevándorlási hivatal, nyilván felsőbb utasításra, de az utóbbi pár évben elkezdte szigorúbban figyelni a tartózkodási engedéllyel rendelkezők viselkedését. Feltételezem egy ilyen piti ügy miatt nem érvényteleníttetnék a tartózkodási engedélyüket - de ezt nekik nem kell tudniuk, és biztosan nem is fogják tudni. Akkor majd eldönthetik, hogy mi a fontosabb, a tanulmányaik folytatásának lehetősége vagy párszázezer forint.
2022. jan. 15. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!