Két arab albérlőm nem hajlandó kifizetni és beismerni a lakásban okozott kárt, hogyan tehetik ezt?
Figyelt kérdés
A falakat lepiszkították, több helyen leöntötték és két mennyezeti lámpabúrát is összetörtek. Én jeleztem,hogy ezt a kaucióból levonom, mivel a szerződésben benne volt, hogy minden keletkezett kárt a lakásban ők kötelesek megtéríteni. Viszont most kitalálták, hogy nem készült videó a lakás állapotáról és, hogy ilyen volt már amikor beköltöztek. Nyilván nem ilyen állapotú volt, nem szeretnék tőlük jogtalanul pénzt szerezni, csupán azt szeretném, hogy fizessék ki, azt amit nekik kell.2022. jan. 14. 18:07
1/17 anonim 

válasza:

Hát nem fizeted ki a kauciót és ennyi.
2/17 A kérdező kommentje:
De ők a kauciót szeretnék lelakni az utolsó hónapban és ami marad a kaucióból az nem elég a fent említett költségek fedezésére.
2022. jan. 14. 18:16
3/17 anonim 

válasza:

Ezért kell 2-3 havi kauciót bekérni.
4/17 A kérdező kommentje:
Akkor meg az utolsó 2-3 hónapot fogják lelakni kaucióból
2022. jan. 14. 18:48
5/17 anonim 

válasza:

A bérleti szerződés szerint ahogy lejár a lakhatás, kirakhatod őket, nem lehet csak így lelakni a kauciót.
6/17 A kérdező kommentje:
De ha lelakják addig a kauciót is akkor hiába rakom ki őket utána, nem fizetik ki az okozott kárt.
2022. jan. 14. 19:19
7/17 anonim 

válasza:

Miért vagy ilyen amatőr, hogy hagyod, hogy a törvényekről semmit sem tudó külföldiek csuklóztassanak?
Nincs olyan, hogy kaució lelakása és kész. Te vagy a főbérlő, nem te csicskulsz be nekik. Ha ugrálnak, akkor kifigyeled, hogy mikor nincsenek otthon egyszerre és lecseréled a zárat.
8/17 anonim 

válasza:

Arabot nem engedünk be a lakásba. Ja hogy több bérletidíjat lehetett lehúzni róluk mint a magyar bérlőről. Hát akkor már kifizették a károkozást.
9/17 A kérdező kommentje:
"Ja hogy több bérletidíjat lehetett lehúzni róluk mint a magyar bérlőről. Hát akkor már kifizették a károkozást."-ezt nem értem, kérlek fejtsd ki bővebben. Hogyha az utolsó 2 hónapban azt mondják, hogy nem fizetnek lakbért, mivel beköltözéskor 2 havi kauciót adtak, akkor azon felül, hogy örülök, ha kifizetik abban a 2 hónapban is a rezsit, illetve nem okoznak több kárt a lakásban, akkor én hogyan tudom rajtuk behajtani az általuk okozott kárt? És miért mondod, hogy már kifizették a károkozást?
2022. jan. 14. 20:04
10/17 anonim 

válasza:

A külföldiektől rutinból sokkal több bérleti díjat kérnek a bérbeadók mint egy magyartól. Mindenki ezt csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!