Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elveheti az apa a gyereket ha...

Elveheti az apa a gyereket ha nem vagyunk házasok?

Figyelt kérdés

Nyáron randizgattam valakivel, aki jól átvert és csak szórakozott. Én terhes lettem és elmondtam neki. O eltűnt mint kámfor és a családjának sem mondta el mi történt.

Évekkel később ha mégis bekattan nála valami, akkor elveheti a gyereket? Vagy ha a családja el akarja vinni mégis magukhoz?

2022. jan. 14. 14:52
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
92%

Ácsi!

Először bizonyítania kell, hogy ő az apa. Ezt csak házasságban vélelmezi a jog.

Ha DNS-vizsgálat igazolja, hogy ő az apa, akkor először is tartásdíjat kell fizetnie, cserébe jár neki a láthatás. Természetesen joga van a gyermekelhelyezés megváltoztatását kérnie, de esélye nincs rá. Az, hogy ezek után neki ítéljék a gyerekeket, ahhoz az anyának kb. egy drogos prostituáltnak kéne lennie.

Ha bármikor elrabolná, vagy láthatásról nem hozná vissza őket, akkor a rendőrségen azonnal fel lehet jelenteni, és a nyomába erednének.

Egyébként ha akkor eltűnt, akkor jószántából soha nem fog előkerülni. Hisz pont azért tűnt el, hogy gyerektartást ne tudj behajtani rajta.

2022. jan. 14. 15:03
 2/32 anonim ***** válasza:
30%
Nagyon kicsi rá az esélye. Max. ha bizonyítani tudja, hogy valóban ő az apa. De a jelek szerint ő ezt nem szeretné...
2022. jan. 14. 15:04
 3/32 anonim ***** válasza:
93%

Dehogy veheti el a gyereket, akarhogyan fenyegetozik ezzel. Marmint ha kesobb igy lenne. A csaladja foleg nem.

Amit viszont lehet, az a lathatas, ha o az apja, joga van ugymond a gyerekhez, de ezt majd a birosag eldonti, hogy megitelnek-e neki egyaltalan havi par napot ugy, hogy evek ota nem latta.

Nagyszulok ugyanez, havi 2 orara a te jelenletedben lathatjak a gyereket, altalaban ennyit szoktak megitelni.

Az a fontos, hogyha felbukkan, akkor birosagra kell menni, nem szoban egyezkedni.

2022. jan. 14. 15:04
 4/32 anonim ***** válasza:
81%
Nem fog erre sor kerülni, nem hiába lépett le a féreg. Mondjuk sosem értem az ilyen okádékokat, hogy miért nem képesek gumit húzni. Apasági pert megindítod amúgy?
2022. jan. 14. 15:10
 5/32 A kérdező kommentje:
Nem indítok ellene semmit... félek több gyomorgyörccsel jarna ha közöm lenne hozzá. Inkább fordítom ezt az energiát arra, hogy idővel ha készen állok rá, akkor legyen egy normális párom aki elfogadja a gyerekem is.
2022. jan. 14. 15:18
 6/32 anonim ***** válasza:
69%
Hány éves vagy? Védekeztetek amúgy? Abortuszon nem gondolkodtál? (Én elfogadom, ha valaki képtelen rá és azt is ha nem, ab. ellenes-nem ellenes vitát nem szeretnék indítani!)
2022. jan. 14. 15:22
 7/32 A kérdező kommentje:
26 vagyok, védekezés nem úgy volt ahogy kellett volna de mostmár ez mindegy is. Abortuszt nem akartam..
2022. jan. 14. 15:34
 8/32 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudja elvenni évek múltán csak úgy a gyereket

Ez nem így működik

Ha bizonyítva is van hogy ő az apja akkor is meg lesz szabva hányszor láthatja ennyi

2022. jan. 14. 15:47
 9/32 anonim ***** válasza:
71%
Azért mondjuk 8, nem mondanám, hogy hú de jó a mai orbanisztánban egyedülálló anyának lenni. Mellesleg, ha később szül egy normális kapcsolatba az talán jobb lenne neki. Persze mostmár mindegy, de gondolom a kérdező sem így tervezte a gyerekvállalást. Mellesleg egyre több nő nem akar gyereket, nem ez az életcélja, szóval kétlem, hogy billegetni kellene magunkat bárkinek is. Ha pedig gyereket akar, de nem jött az igazi, ott a spermabank, ott legalább kivállaszthatod a paramétereket. Jobb, mint egy random baromtól szülni.
2022. jan. 14. 15:49
 10/32 anonim ***** válasza:
88%
Ha DNS-t nem akar akkor jogilag semmi esélye.
2022. jan. 14. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!