Nyomtathatok e pólókra magyar mém szereplőket?
Figyelt kérdés
Hello,
Kereskedelmi célból gondolkodtam el ezen.
Kell e engedély a személytől aki szerepel a képen amit fel szeretnék használni, arra való tekintettel, hogy ő és az a kép egy internetes mém ?
Előre is köszönöm a hozzáértők válaszait!
2022. jan. 8. 14:20
1/4 anonim válasza:
Természetesen a törvények mindenkit egyaránt védenek. Attól, hogy valaki ismert, még embernek számít.
2/4 A kérdező kommentje:
De ez őket nem érinti hátrányosan, úgy értem nem járat le az senkit, ha az amúgy is ismert arcát egy pólóra nyomtatják.
2022. jan. 8. 14:26
3/4 anonim válasza:
Nem is a lejáratás elkerülése a törvényalkotó célja - vagy nem kizárólagosan.
Milyen módon akarod az XY arcával szerzett hasznot megosztani az arc tulajdonosával?
4/4 A kérdező kommentje:
Logikus, hogy részesedjenek a bevételből, hiszen az eladás az ő aracuknak köszönhető. De ez nem mindig van így.. pl vannak Orbán Viktoros pólók, Mészáros Lőrinces pólók is léteznek.. Én értem, hogy más kaliber mint a Mónika Show szereplői, de hol van ebben a határ?
2022. jan. 8. 17:40
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!