A dohányzás évente kétszer annyi halálos áldozatot szed, mint a covid 2 év alatt. Miért nem tiltják be, és vezetnek be kötelező nikotin tapaszt a súlyos függőknek?
Kérdező
Aki dohányzik az maga döntött így és vállalta vele, hogy majd valamikor beteg lehet miatta.
A covid meg nem döntés kérdése, az egy vírusfertőzés. Nem rajtad múlik, hogy elkapod-e vagy sem.
Azért kb. az óvodások nagyobbik része ezt magától is érti, neked miért okoz problémát?
Ezért írtam a passzív dohányzásról, hogy ezzel az egybites proli érvve ne dobálózzon senki.
Egy óvodás értette volna.
Te tényleg azt hiszed, hogy a kormánynak célja a dohányosok leszoktatása?
Te ritka nagy m'rha vagy!
Nem szokás megenni az arany-tojást tojó tyúkot. Az megvan, hogy százmilliárdokról beszélünk?
És mi lenne a trafikmutyis haverokkal?
Mennének segélyre? XD
#12 EZ a kormány hozott meg egy nagyon szigorú dohányzás ellenes törvényt éppen a nemdohányzók védelmében. Ennyi!
Nem lehet étteremben, kocsmában, szórakozóhelyeken, kórházakban, oktatási intézményeknek még az 5 méteres körzetében sem dohányozni, ahogy nem lehet a munkahelyeken sem csak a kijelölt dohányzóhelyeken rágyújtani, nem lehet cigizni a tömegközlekedésen, a megállókban.
Azért az agymenésnek ne adjunk már teret, hogy te meg akard tiltani másoknak azt, hogy saját magukkal mit tehessenek. A passzív dohányzásnak a lehetséges legtöbb helyszínét megszüntették, az otthona viszont mindenkinek a sajátja.
Most követeled a dohánytermékek betiltását, de mit csinálsz ha erre hivatkozva holnap meg mások olyasmi betiltását fogják majd követelni amit te szeretsz és ők meg nem? Akkor majd megy az a hiszti, hogy sérül a jogállam mert itt diktatórikus módszerekkel akarnak beavatkozni az emberek magánéletébe?
Ja, és mielőtt belekezdenél, nem dohányzom, soha nem is akartam és bizony gyerekként elszenvedője voltam szüleim mellett a passzív dohányzásnak. Pont emiatt tudom, hogy mennyire más ma már az emberek élete és milyen drasztikus változásokat hozott az a törvény amit a fidesz vezetett be a nemdohányzók védelmében.
#16-nak:
Még mint erős dohányos, egyet is érthetnék veled, de nem teszem.
Akkor nem sérülne a jogállam, ha a betiltott helyeknek (értelemszerűen például buszmegállóknak nem) lehetne dohányos alternatívát is biztosítani!
Tehát egy vállalkozónak joga lenne eldönteni hogy a szórakozó, vagy vendéglátó helyén engedi -e, vagy tiltja, vagy létrehoz két, elválasztott légterű szekciót?
Hogy a dohányosok lényegesen többen vannak, ezért nem lenne olyan hülye, hogy nemdohányzót hozzon létre?
Hát igen.
A nemdohányzóknak pedig senki nem nyom fegyvert a fejéhez, hogy menjen be egy dohányzó egységbe!
#17 vagyok:
A dohányzás és a szerencsejáték betiltása miatt, vendéglátó-ipari egységek ezrei mentek tönkre.
Megint #17:
Régebben a városban járva sokszor előfordult, hogy beugrottam egy kocsmába, vagy ami épp útba esett, és ittam egy kávét. Nagy kávés vagyok.
Csak hogy ha megfigyeled a dohányosokat, akkor tudhatod hogy kávé mellé elengedhetetlen egy cigi! Relax.
Most már üljön be a faxom. Majd otthon iszok.
#18 A Flórián téri aluljáróban még a járvány előtt bezárt egy virágbolt, egy újságos, és egy könyvesbolt. Ugye nem akarsz meggyőzni arról, hogy azért mert a vendéglátóhelyeken tilos a dohányzás?
#19 Napi 5-6 (koffeinmentes) kávét iszom és NEM dohányzom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!