Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a járdán egy úthibától...

Ha a járdán egy úthibától kimegy a bokám és orvosi kezelésre szorulok akkor beperelhetek ezért valakit? A polgármestert, kerületi képviselőt, vagy az útfenntartót?

Figyelt kérdés
2022. jan. 6. 11:07
 1/7 A kérdező kommentje:
A kerületi képviselőnek, és a polgármesternek is jelezték már a környéken lakók a lehető legtöbb csatornán (levél, facebook, szóban stb) hogy balesetveszélyesek a járdák, mivel 10+ éve nem lett felújítva.. és erről vannak bizonyítékok is
2022. jan. 6. 11:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az út fenntartók államiak, így soha semmilyen felelősségük nincsen.

Én motorral feküdtem el aszfalt úton lévő vastag sóder réteg miatt, természetesen semmilyen felelősséget nem vállalt a közútfenntartó, amihez asszisztált rendőrség is a joker "útviszonyok nem nem megfelelő..." határozattal, na meg azzal hogy az egy havi gipsz, és a kontroll leleten írt súlyos 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülés, is 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülés a rendőrség szerint, akármit mond az orvos.

2022. jan. 6. 11:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenért nem perelhetsz, ez nem az USA, ahol az emberek felelőssége már nem fontos, mindig valaki mást hibáztatnak.

Egy ilyen esetben neked kell megfelelő gondossággal közlekedned.

Teljesen értem, hogy az úthiba nem mindig jól látható és nem mindig könnyen kivédhető, ahogy nagyon is jól tudom milyen következményei vannak egy ilyen rosszul sikerült lépésnek, ebben évben volt eltörve a bokám egy gödör miatt. csak az nem az utcán, hanem a saját kertemben volt éppen rossz helyen. Onnantól minden úthiba meg göröngy probléma volt kint is amíg helyre nem jött a lábam, tényleg kockázatos volt egy füves séta vagy egy rosszabb kavicsos út, hogy megint elesek és megint összetöröm magam.

De akkor sem lehet nálunk emiatt perelni. nem azért mert tiltja a törvény, hanem mert évekbe kerülne mire sok költséggel el tudnád érni, hogy megítéljenek neked pár ezer forintos kártérítést HA egyáltalán megítélnék, amire nem túl nagy az esély.

2022. jan. 6. 11:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Időm lenne rá, de pénzemet inkább hasznosabb dolgokra költöm, úgyhogy akkor hanyagolom.

A szomorú az egészben az, hogy ha nem kéne adót fizetni a környéken élők már rég összedobták volna a pénzt hogy kijavítsák a járdát

Én fiatal vagyok de egy öreg embernek ez már életveszély, és bizony volt is komoly baleset tavaly, akkor kezdődött el a szervezkedés, de persze nyilván nem lett belőle semmi eredmény

2022. jan. 6. 11:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Jó lenne ha lenne egy ügyvédi szolgáltatás, egy nagy cég aki rutinszerűen kezeli ezeket a "pereket" x százalékos megtérülési rátával, nekem csak el kéne küldenem nekik hogy mikor mi történt, utána ők intéznék a pereskedést, és mondjuk a sikeres perekből fedeznék a sikerteleneket is, vagy legalábbis valamilyen szinten kiegyenlítenék a költségeket, hogy egy ilyen pereskedés ne kerüljön 10 millióba, csak párszázezerbe

Úgy tudom pl. repülőtársaságokkal szemben már vannak ilyen cégek, jó lenne ha az állam/politikusok/közhivatalok ellen is lennének ilyenek

2022. jan. 6. 11:50
 6/7 árokpart ***** válasza:
83%
Kérdező nyugodtan perelheted és nyert ügyed is lesz. A település feladata a közterületi járdák karbantartása.
2022. jan. 6. 12:54
 7/7 árokpart ***** válasza:
77%
3-as Édes Istenem a település vezetésének nincsen is felelőssége? Ne vicceljünk már!
2022. jan. 6. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!