Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Abban nekem alkalmazottnak mi...

Abban nekem alkalmazottnak mi a biznisz ha az eddigi full fehér béremet ezentúl minimál + zsebbe kapom , de pont ugyanannyit? Ebben NEKEM mi a jó? Mert a cég járulékot csal, nekik ez a jó benne

Figyelt kérdés

Eddig kaptam 240 bruttót/160 nettót teljesen bejelentve.

Most kapni fogok 200 bruttót/133 nettót bejelentve és 27-et zsebbe de egy forinttal se többet.

Ebben NEKEM mi a biznisz? Mert a cégnek az a biznisz hogy kevesebb járulékot fizet így a főnöknek több marad a zsebében.

És nekem a dolgozónak mi a jó benne? Mert ha már simliskedünk, annak csak úgy van értelme ha kölcsönösen mindkét fél jó jár.

KÉREM A VÁLASZNÁL engedjük el azt a gumicsontot hogy "minek egyeztél bele"

nem egyeztem bele, senki se kérte a beleegyezésem, közölték ezentúl ez így lesz és csá. senkit se érdekel beleegyezek-e.

2022. jan. 5. 11:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%

"Nem értem,hogy az ilyen cégeket miért nem jelentik.

"

Mert akkor a KKV szektor 99%át be lehetne zárni és csődbe menne az ország azért nem! Hol éltek ti?

A cégek zöme csal. Ld a munkaügyi ellenőrzések eredménye. Nagyítóval kell keresni tiszta céget.

2022. jan. 5. 11:45
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

11.

Akkor is jelenteni kell őket.Aki meg csal, az menjen csődbe, akár kkv akár multi.

2022. jan. 5. 11:50
 13/24 steven95 ***** válasza:

Egyébként természetes ..sajnos.. az ilyen kompromisszum, a lényeg inkább az ha belemész, tudd mit vállaltál.

#8 azért azt le lehet hivatalosan csekkolni, hogy a munkáltatód rendesen fizeti utánad a dolgokat...

2022. jan. 5. 11:50
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

"Aki meg csal, az menjen csődbe"

Mondod ezt egy olyan trágyadomb országban ahol épp a kormányzat a legnagyobb csaló.Az olasz maffia eltörpül mellette.

Újra megkérdem: hol élsz? Melyik bolygón? Vagy 50 évre hibernáltak és most ébredtél fel?

2022. jan. 5. 11:55
 15/24 A kérdező kommentje:

Ha a módosítást aláírtad, akkor beleegyeztél,“

KÖNYÖRGÖM!!! MI olyan nehéz abban hogy felfogd hogy NEM TÖRTÉNT módosítás? a szerződés nem módosult csak a cég nem tartja be.

Nem írtam alá semmit, nem is kért rá senki hogy bármit aláírjak. Ebben mi olyan marha bonyolult?

2022. jan. 5. 11:59
 16/24 anonim ***** válasza:
63%

Na már saját magaddal is beszélgetsz, egyre jobb lesz ez a műsor. 🤣

Kész röhej ez a kérdező a meséivel.

2022. jan. 5. 12:07
 17/24 anonim ***** válasza:
Akkor felmondasz és kész.Nem rabszolga vagy,el tudsz menni máshová is.az a 430 euró nettó nem akkora összeg hogy szó nélkül eltűrd hogy'ez így lesz és csá'-
2022. jan. 5. 12:25
 18/24 anonim ***** válasza:

Gondolkozz mar! Errol nem szuletik irasos megallapodas, mert a ceg nem akarja irasba adni, hogy adot csal!

Ha teheted, mondj fel vagy mond meg, hogy te ezt igy nem vallalod.

2022. jan. 5. 12:29
 19/24 A kérdező kommentje:

"Gondolkozz mar!"

Ezt NEKEM NE mondd én ezt nagyon is jól értem!! Ezt mondd azoknak a retkeknek akik azt szajkózzák hogy "amíg alá nem írod az új szerződést addig..." és képtelenek felfogni hogy NINCS ÉS NEM IS LESZ új szerződés amit alá kéne írni.

Marad a régi szerződés. Amit a cég nem tart be.

2022. jan. 5. 12:31
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, az országunk berendezkedése demokratikus, ha nem tetszik akkor semmi nem gátol abban hogy felmondj. Nem rabszolgatartó társadalomban élünk, és ne gyere azzal hogy nincs más lehetőség, hisz pont ezt hirdetik sokan hogy a kommunizmusban be voltunk zárva. Na most az eu-teljes jogú tagjai vagyunk és te bárhol az eu-ban szabadon vállalhatsz munkát.

Egyébként ezt a be voltunk zárva igét sem értem mert olyanok mondják akik akkor a Balcsira vagy Jugóba jártak nyaralni, most meg el tudnak menni a Balcsira vagy Horvátba :)

2022. jan. 5. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!