Ha be vagyok jelentve a közös házunkba akkor az anyám ki dobhat otthonról?
#21 Ha ilyen a helyzet akkor ezen ne őröld magad, neked is jobb ha kilépsz.
Már leírtam milyen módon kérhetsz tőlük pénzt jogilag, azért mert a te tulajdonodat is használják, ahogy jogosult vagy rokontartásra is az egyetemi tanulmányaid alatt.
Számold ki mennyi lenne a neked fizetendő összeg a ház 1/3 részének használata miatt - ha neked nem engedik, hogy ott lakj, meg érdeklődj utána mennyi rokontartást kérhetnél (vannak ilyen jogi fórumok ahol ezt közel pontosan meg tudják mondani, de lehet hogy van egyetemista társad is aki hasonló helyzetben kap pénzt), és ezt tedd oda a szüleid elé, hogy elmész, ha ezt neked havonta kifizetik.
ha most is adsz bele pénzt a rezsiköltségekbe akkor neked így is kiadással jár, hogy otthon laksz. Most január-februárban tudsz keresni albérleti helyet pár hónapra, utána rendesen valami bérlakást egyedül vagy lakótársakkal. Kérheted a kollégiumi elhelyezésedet is azzal az indokkal, hogy a szüleid kiraktak otthonról.
Nem kell fenntartani egy olyan szituációt amiben nem nyerhetsz. Minek? Csak rosszabb lesz idővel. Ha kicsit eltávolodtok vagy anyád rájön, hogy nem fenyegetőzhet tovább mert te tényleg elmész otthonról és ezt nem is akarta komolyan, akkor tud rendeződni a viszonyotok.
Nem egyszerű az életkezdés, de van rá lehetőséged és nemsokára amúgy is meg kell tenned. Könnyebb ha van az embernek otthonról segítsége, de meg fogod tudni oldani, már felnőtt ember vagy. Csak a döntés az ijesztő, hogy megcsinálod. Nézz utána a lehetőségeidnek, keress helyet ahová mehetsz, mérd fel mennyi bevételed van, mennyire lenne még szükséged hozzá, milyen módon tudnád előteremteni! Ha belekezdesz még mindig dönthetsz úgy, hogy elviseled az otthoni helyzetet, de lehet, hogy azt fogod felismerni, hogy nem is olyan nehéz meglépni és megcsinálod.
A gyerekem átment mesterképzés megkezdett féléve alatt duális képzésre. maradt közben nappalin, de mégis kapott annyi pénzt amivel már tudott könnyebben gazdálkodni, nem függött annyira attól hogy tőlünk mennyi pénzt kap. Rövid idő után már teljes állásban dolgozhatott ott és mellette fejezi be az egyetemet. Többet keres, mint én, sokkal többet. Köztünk nincs olyan rossz kapcsolat mint köztetek, de mivel más városban tanul, szeretett volna több önállóságot és nem kollégiumban lakni. Az első gondolatok voltak csak a nehezek, hogy ezt hogyan tudja megoldani egyetem mellett, aztán ment minden szépen sorban.
Nézz utána, mérd fel a különböző lehetőségeidet és tervezz, számolj! Aztán csináld ahogy a legjobbnak tűnik majd számodra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!