Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha be vagyok jelentve a közös...

Ha be vagyok jelentve a közös házunkba akkor az anyám ki dobhat otthonról?

Figyelt kérdés
3 tulajdonosa van a háznak. Az egyik része az enyém. És anyám pénz és minden nélkül ki akar dobatni. Ezzel védekeztem, de fenyeget azzal, hogy elveszi tulajdonjogomat
2022. jan. 4. 19:51
1 2 3
 1/22 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
71%

Mivel te is tulajdonos vagy, így nem.

Hogyan akarja elvenni a tulajdonjogodat?

2022. jan. 4. 19:54
 2/22 anonim ***** válasza:
77%
Miért akar kidobni? Hány éves vagy?
2022. jan. 4. 19:56
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha ő a haszonélvező - és nyilván ő - akkor tulajdonod ide vagy oda simán kitehet.

A tulajdonjogodat nem veheti el, de ez amúgy is szar dolog, mert tulajdonosként köteles vagy a házjavítást, felújítást fizetni, még ha nem is laksz ott.

2022. jan. 4. 19:57
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy tulajdoni részed van a házban, még nem jelenti azt, hogy ingyen eltartathatod magad! Gondolom, anyád azért akar kirakni, mert nem adsz a rezsibe, kajára, nem segítesz. Ha anyád a haszonélvező, simán kirakhat, hiába vagy tulajdonos, a bejelentésnek sincs semmi jelentősége. A tulajdoni jogodat nem veheti el, ahhoz nincs köze.
2022. jan. 4. 20:09
 5/22 anonim ***** válasza:
52%
Miért akar kidobni? Mit csináltál? Egyébként ha ott van az állandó lakcimed, akkor nem lehet, csak úgy kidobni.
2022. jan. 4. 20:10
 6/22 A kérdező kommentje:
Nincs semmilyen haszonélvezet. 22 vagyok. Mondtam nekik, hogy már gyűjtögetek albérletre egy ideje de egyetemen vagyok legalább azt várják meg. Jövőre végeznék ugyis. Össze vesztünk anyámmal a szokásos módon és fenyegetőzik, hogy kirak. Be vagyok jelentve és ugyanolyan tulajdonjogom van mint neki.
2022. jan. 4. 20:16
 7/22 anonim ***** válasza:
16%

valami lehet még, mert egy anya nem gonosz ennyire...talán irigy az egyetemi végzettségedre, vagy hogy pont átnézel rajta?

Addig, amíg bejutsz a lakásba/házba, nagy baj nincs, de ha zárat cserél, akkor lesz nehéz megmagyarázni a rendőröknek, miért is akarsz bejutni, vagy ő miért zárt ki..

Ha haszonélvező lenne, akkor ő lenne nagyobb bajban, nem a tulaj. Ezt sokan rosszul tudják. Joga akkor sem lenne kitenni.

Végső esetben meg kell állapodni, kinek mely házrész jut, aztán azt használja..

Javaslom, ugorj be az illetékes Földhivatalba, és kérj egy hatályos tulajdoni lapot. Ha rajta vagy, akkor már beljebb vagy, ha nem, akkor az bizony vesztett ügy.

Annyira elmérgesedett a buli anyáddal, hogy nem lehet enyhíteni a fagyos hangulaton?

2022. jan. 4. 20:38
 8/22 anonim ***** válasza:
80%

A tulajdonjogot csak pénzzel lehet megváltani, elvenni nem lehet(a jelenlegi törvény szerint). Fzesse ki a részed, és már mész is. Addig viszont mosolyogjon.

Ha van anháznak becsértéke, a szerint jár a harmadrész Forintban. Ki a harmadik fél?

2022. jan. 4. 20:41
 9/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket!!:))
2022. jan. 4. 23:11
 10/22 anonim ***** válasza:
53%

#7 "valami lehet még, mert egy anya nem gonosz ennyire."

Ne vegyél rá mérget!

Egyik ma már idősebb barátnőmet egyetemista korában kisgyerekkel dobta ki az utcára az anyja a párjával, mert a szülés után nem akarta hogy a kicsi ott zavarogjon mellette. A fiatalok bevállalták a nem tervezett babát, ezt nem tudta megbocsátani a kedves "nagymama", hogy a lánya nem ment abortuszra. Amúgy azóta is együtt vannak a férjével, vagy 30+pár éve.

Persze az ellenkezőjére is mindenki találhat példát, amikor egy gyerek bánik megbocsáthatatlanul az anyjával.

2022. jan. 4. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!