Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van joga a Facebooknak a...

Van joga a Facebooknak a jogosítványom számát elkérni beazonosításhoz?

Figyelt kérdés

Éveken át használtam a Facebookot minden probléma nélkül. Azután néhány héttel ezelőtt kaptam egy figyelmeztetést, hogy adjam meg nekik a mobil számomat, hogy SMS-en küldött kód beírása után tudjak belogolni. Ezt a hülyeséget nem én kértem, a saját érdekeben, hanem ők nyomták le a torkomon. Megadtam nekik a mobilszámomat, és azóta minden nap, csak SMS kóddal tudok bejelentkezni Facebookra.

Ma reggel megint újítottak, kódot már nem voltak hajlandók küldeni, azt írták ki, hogy válaszzam ki, hogy melyik hivatalos igazolvány számát megadva fogok tudni belogolni, és itt felsoroltak vagy 20 féle igazolvány lehetőséget mint pl. a jogosítvány, útlevél, stb.

WTF???

Nem adtam meg nekik, mert szerintem semmi joga nincs a Facebooknak elkérni tőlem egyetlen hivatalos igazolványom számát sem, miért nem elég a mobil számom, azon keresztül ha akarnak bármikok beazonosíthatnak a szerveken keresztül, érti ezt valaki?

Valakinek van annyi jogi ismerete, hogy megmondja nekem, hogy jogos vagy jogtalan a Facebook ilyen kérése?

Minden esetre szomorú, hogy már idáig fajult a Facebook hatalma és még nem koppintottak a fejére.

2022. jan. 3. 02:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Az nem a bejelentkezéshez kell, hanem a személyiség megerősítéséhez. EU-s rendelet. Nem vagy kötelező megadnod, ha nem akarod, ahogyan a Facebookot sem kötelező használni, ugyebár.
2022. jan. 3. 03:27
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Elkérni bármit elkérhet, megadni semmit nem kötelező. Mint ahogy a Facebbokot használni se.
2022. jan. 3. 06:40
 3/16 anonim ***** válasza:
81%
Ez tényleg egy új rendelet és mindenkitől kérni fogja előbb-utóbb? (én nem adnám meg és ha tényleg kitaláltak hasonlót, akkor lehet hogy felhagyok a használatával), elég volt belőlük.
2022. jan. 3. 06:59
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs joga, ne add meg és büntesd úgy őket hogy soha többé nem használod a Facebookot. ;)
2022. jan. 3. 09:47
 5/16 A kérdező kommentje:

1-es válaszoló: Esetleg betudnád ide linkelni az EU-s rendeletet?

1,2-es válaszoló: Csak azért mert Facebookot használni nem kötelező, attól még nincs megengedve nekik, hogy törvény ellenesen privát, személyes adatokat gyűjtsenek. Ha törvény ellenesen teszik ezt. Ezért posztoltam a kérdésem, hogy megtudjam, hogy törvényes-e amit csinálnak.

Facebook már volt perelve és egyre többet lesz is a jövőben egyre többet ha így mennek a dolgok tovább. De első kérdés az, hogy törvényes-e amit csinál.

2022. jan. 3. 11:30
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
Mert ha törvényesen csinálják akkor boldogan elküldöd minden iratodat?
2022. jan. 3. 12:29
 7/16 A kérdező kommentje:

6-os válaszoló:

Ha törvényesen csinálják, akkor nem érdemes perelni.

Ha nem, akkor érdemes perelni mint pertársaság. Biztos vagyok benne, hogy több ezer nemcsak közönséges halandók mint én vagyok, hanem pénzes embereknek is teli van a hócipője Facebook arrongaciájával és zsarnokságával, sokkal könnyebb lenne pertársaságot összehozni ebben a témában mint a devizahiteles témában.

Lásd ezt a legfrissebb cikket:

[link]

2022. jan. 3. 13:29
 8/16 anonim ***** válasza:
37%

Mert ha nem törvényesen csinálják akkor érdemes perelni? És mit nyertek a per végén?

Komolyan van még olyan aki azt hiszi, hogy világ egyik legnagyobb vállalatának a pereskedés őshazájában nincsenek jogászai? A facebooknál buta jogaszoknak fizetnek forint százmilliókat havonta, de itt van nekünk Józsi Iszapszentmotorosról meg egy román oldal aki tudja a tutit.

Picike önkritika esetleg? :)

2022. jan. 3. 14:33
 9/16 anonim ***** válasza:
73%

Nem a kérdező vagyok, de: én személy szerint semmilyen netes oldalnak nem küldök személyes iratot.

Ha esetleg ezt kötelezővé tették (?) vagy kötelezővé teszik a jövőben (?) mint ahogy erre próbál utalni (vagy ezt próbálja sejtetni) egy hozzászólás, linkeljétek be az erre vonatkozó információt.

2022. jan. 3. 14:36
 10/16 anonim ***** válasza:
Az itteni központra is a GDPR vonatkozik, ennek keretében nem tudom mi az amit megtehetnek és mi az amit nem.
2022. jan. 3. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!