Ha levelezek vagy fórumozok a postafiókon és a nicken kívül van még a címzettnek fórumgazdának más beazonosítási lehetősége? Az IP cím megjelenik illetve a város azonosítható?
Azonosítási lehetőségek:
- IP cím
Ez alapján ország, internetszolgáltató általában pontosan levehető, de városhoz nekem hódmezővásárhelyet jön ki, pedig az ország másik végében vagyok (persze a szolgáltató hatósági kérésre pontosan be tud azonosítani IP cím alapján)
- Fórumozó által megadott adatok, pl. e-mail
- Böngésző user-agentje, amiben a böngésző + oprendszer van benne (ami nem valami egyedi)
- Oldal által elhelyezett sütik, localstorage, etag trükkök, canvas fingerprinting, evercookie stb. Ezekkel össze lehet kötni ha több fiókod van.
- Képernyő méret, telepített pluginok listája is elérhető
- A böngésző által küldött Accept-Language fejléc, de ebből csak a nyelved (pl. hu-HU magyar) látszik
De én olyannal is találkoztam, hogy egy mobilszolgáltató egy transparent proxy segítségével HTTP fejlécben elküldte a webszerveremnek a felhasználó telefonszámát egy fejlécben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!