Átjönnek a szomszéd kutyái hozzám, vélemény?
A szomszéd hozott 1 éve 2db husky-t, akik most már elkezdtek ásni és átjönni az udvarra, ami nagy probléma mert nem hagyják a mi kisebb méretű kutyánkat békén és támadtak rá. A mi kutyánk az 5 év alatt baromi érdekes 1x sem ment át, és mikor szoltunk neki hogy itt vannak, ő volt megsértődve, mivel a mi kerítésünk, csináltassuk meg és akkor nem fog átjönni.
Igaz nem mai darab, az a régebbi hálós fajta, de a tartóoszlopok jó állapotban vannak és csak 1-2 helyen volt rossz de 2 kutya az orrával több helyen is felszedte már a földből a kerítést, ugrálnak rá ami miatt elhajlik és ásnak is alatta, viszont én úgy gondolom nem az én felelősségem a saját kutyáját kordában tartani, valamint azért építeni egy új kerítést, mert ő idehozott 2 nagyot, akik szétszedik főleg úgy, hogy az enyém nem megy át.
Közöltem vele ezt és annyi volt a válasz, bejelentést tesz, hogy jöjjenek ki megnézni kinek a felelőssége.
Kérdésem az, ilyenkor mi a teendő? Úgy tudom polgári kötelesség, hogy a saját állatunkat úgy tartsuk, hogy az ne menjen át a szomszédba, valamint nekem nem kell olyan kerítést csináltatnom ami mondjuk ellenáll egy bernáthegyi-nek is, csak mert ő ilyen kutyát hoz a házához. Ha kijön a házhoz az illetékes, milyen válaszra lehet számítani?
A kerítés valóban a te dolgod, de ha a kutya átássa magát alatta, az már nem kerítés kérdése. Nálunk a szomszéd a kutyájának külön elkerített egy részt a telkén, így bár normális a kerítés, a kutya a közelébe sem ér.
És hát az is jó kérdés, hogy minke neki két kutya, miért nem elég egy.
Sajnos az ilyen idiótákkal sokat tenni nem tudsz, de a jegyzőnél mindenképp kérj birtokvédelmet.
Légpuska tűs tölténnyel, csapágygolyós csúzli, villanypásztor, egyéb nyalánkságok.
Ha balhézni kezdene a szomszéd, várd meg míg felhergeli magát és ÁTLÉP A TELEKHATÁRON!
Innentől jöhet a vascső, fejsze, és társai.
Az ilyen barmokkal finoman nem lehet bírni. Minek szarjon a fejedre ha te a szádat nyitod ki erre a célra?
#3 vagyok:
Vagy csinálsz egy ügyes csapdát a kutyáknak, majd elviteted a p'csába az illetékes állat-menhelyre. Ha eközben a szomszéd lázadozik akkor megvárja szépen a rendőröket, aztán elmagyarázza nekik hogy hogy a qrva anyjába kerültek a kutyái a telkedre!
Ha bemegy hozzád a kutyák miatt, akkor addigra legyen a kezed ügyében egy vascső, és ne pofázz, ÜSS figyelmeztetés nélkül. Nem vagy köteles semmire figyelmeztetni magánterületen belül.
Ismét #3:
Te csak a telekhatárt jelző kerítést vagy köteles kihúzni.
Ha ő olyan kutyát tart aminek az nem áll ellent, akkor a megerősítés az ő dolga, ha nem akarja hogy ...
Mit is nem akar? Van bármi jelenleg, ami fenyegeti ha xarik bele?
Kérdező, itt az dönt kinek a feladata pont azt a kerítést megépíteni ami elválaszt a szomszédodtól. Minden teleknél meg van határozva melyik kerítés szakaszt kell a telek tulajdonosának, melyiket a másik telek tulajdonosának megépítenie.
Ha azt a kerítést a szomszédodnak kell, akkor az ő feladata olyanra megcsinálni, hogy ne tudjanak rajta átjönni a kutyái, ha viszont az a szakasz a tied, akkor ez a te feladatod, még ha a szomszéd kutyái jönnek is át tehozzád.
Amit tehetsz, hogy jelzed a szomszédodnak, hogy bejelented a kutyái által okozott támadást az illetékes jegyzőnek, vagy közvetlenül az állat-egészségügyi hatóságnak és annak az lesz a vége, hogy neki vagy nagyon sokba fog kerülni, vagy elveszti a kutyáit miatta.
Tehát oldja meg, hogy a kutyái ne tudjanak hozzátok átjutni! Amelyik kutya egy másik kutyára rátámadt, ott könnyen előfordulhat, hogy legközelebb egy gyerekre, vagy egy idős emberre fog támadni, mert azt is gyengébbnek látja. Vagy éppen rád.
#8-nak (kérdezőnek):
A sintér kihívásának csak úgy van értelme, ha előtte befogod a kutyáit.
És nem a sintért kell hívni hanem a rendőrséget, ők fogják hivatalból kihívni.
#9 vagyok:
Zárt ketrec nyitott csapóajtóval, bent kaja, és a padló lenyomása kioldja az ajtózárat ami lecsapódik és bezáródik. Nem bonyolult megcsinálni. Az is elég ha az egyiket elkapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!