Ha a szomszéd állatai átjönnek az udvaromba, és levágom őket, akkor felelősségre vonhatnak?
Igen, a te udvarod, ám nem a te pénzeden érték el a vágósúlyt!
Melyik szomszédodé?
Ha a jobboldali, az a te hibád, azt a kerítést neked kell megépíteni.
Hátoldali szomszéd (a miénkel párhuzamos utca, csak pont összeér a 2 udvar).
Oké, hogy az ő állata, de nem az ő felelőssége a saját területén tartani azt?
Szerintem mindkettőtök felelőssége. Ő ne engedje ki az állatait, ha szabadon mászkálhatnak össze-vissza. Te meg csináltass kerítést, ha nem akarod, hogy bármi bemenjen hozzád.
Tutit nem vághatod le őket. A te udvarod, de attól még az állat az ő tulajdona.
De már elegem van, hogy mindíg ittvannak az állatai, gondoltam ez elég ösztönző lenne, hogy legközelebb ne engedje ide…
Tudtommal az udvar az ENYÉM, a saját területemen meg csak jogom van úgy kilépni az udvarra, hogy ne kelljen a szomszéd állatait kerülgetnem…
Csirkékről van szó.
Pelda: van 1 25millios mercim. Elfelejtem behuzni a kezifeket, lejt az udvarom es a keritesen at az udvarodon all meg. Akkor te mar jonnel is az adasvetelivel hogy "itt ird ala"?
Javitsd meg a keritesed esetleg.
"Ha nekem van egy 200 kilos tobb szazezret ero mangalicam es valahogy atragja magat a keritesen hozzatok, ti meg mar porzsolitek is szerinted az rendben van?"
Természetesen. Magyarországon minden magyar ember a saját birtokának ura és parancsolója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!