Milyen bűncselekményt valósított meg ?
"Négy év alatt kétmillió forint értékű leletet talált fémkeresővel a férfi, most bűncselekménnyel vádolják"
A teljes cikk sajnos nagyon rövid : [link]
Én is találtam 2000kg náci aranyat,..de ott hagytam nehogy megbüntessen a magyar állam. :))))
Viccen kívül.. a keresőzést szabályozni próbálja a magyar állam élükön néhány nagyokos/-és vagy becsületes régésszel, de sajnos sok ízben a maga a régész lesz a az ásatáson a tolvaj,mert a becsületesség nem szakmai alapú hanem ember függő!!!
Tehát lehet tolvaj a régész is ,de a vakon keresgélő fémdetektoros is,és fordítva is..simán lehet becsületes az is aki pusztán vakon keresgél,holott nem kért engedélyt.
A Kárpát medence igen gazdag leletekben és igen sok kincs van még a földben elásva,elveszve. Sajnos nagyon sok kincset kivittek az már országból(pl Seuso-kincs ) és ezen kincsek további kivándorlását próbálják megállítani a szabályozással.
Ezenkívűl igen sok I és II vh háborús relikvia és fegyver/bomba van szét szórva kis hazánkban,melyek kiásása életveszélyes lehet.
De én pl nem büntetném a vízi fémkeresőzést,mely a fürdőzők által elhagyott ékszerek megtalálásra irányul,és semmi köze a régészethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!