Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Halált okozó közúti baleset...

Halált okozó közúti baleset okozása esetén fegyházban, börtönben, vagy fogházban kell letölteni a kirótt szabadságvesztést?

Figyelt kérdés

-24 éves férfi

-makulátlan előélet

-nem ittasan, nem bódult tudatállapotban (vezetésre alkalmas állapotban)

-cserbenhagyás nélkül, bűnösséget beismerve

-sebességhatárt át nem lépve

-zebránál meg nem adott elsőbbség miatt

2021. dec. 17. 00:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ettől én is félek. De általában a gyalogosok is figyelnek, s ezért 2 hülye kell a balesethez.
2021. dec. 17. 11:12
 12/16 A kérdező kommentje:
az egyetemi diplomát azért említettem mert az egyik válaszoló amiatt aggódott, hogy jogsi nélkül nem találok munkát.
2021. dec. 17. 22:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez a fajta félelem a friss jogsisokra jellemző inkább. A 6 évből mióta közlekedsz aktívan?

Én csak egyetlen gondolatot írnék le: más helyett nem lehetsz okos. Ha ésstel, a szabályokat betartva közlekedsz, minimálisra csökkented a valeset kockázatát, megteszed azt, amit te meg tudsz tenni. A többi nem rajtad múlik. Viszont, ha rágörcsölsz erre, garantáltan bevonzod, csak a "mikor" kérdéses.

Ne agyalj ezen, így nem lehet élni!

2021. dec. 20. 14:09
 14/16 A kérdező kommentje:
mióta megvan azóta vezetek, napi rendszerességgel. az érdekes, hogy az elején sokkal nagyobb bátorságom volt és ahogy egyre több veszélyes szitut megéltem, úgy kezdtem el egyre jobban félni.
2021. dec. 20. 22:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Hasznos lenne felkeresned egy pszichológust. Magától ez a félelmed nem fog megszűnni. Sőt, súlyosbodhat, ami a közlekedésben való biztonságos és megbízható részvételedre is hatással lesz, ha ugyan indokolt még jövőidőben beszélni erről. 1996 óta vezetek, hála az égnek, balesetmentesen. Az első 1 évemben volt hasonló félelmem, de az a rutin megszerzésével elmúlt. Nálad viszont megvan már a rutin, hiszen írod, hogy ez a 6 év rendszeres vezetéssel telt.
2021. dec. 21. 00:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Kozuti balesetert sokszor nem adnak letoltendot, csak ha sok szabalyt is vetettel. Van olyan hogy zebranal belvarosban 70el menve se kap letoltendot, de ez valtozo lehet, birotol fugg.

Amugy ugyan ez a fobiam nekem is. Rettegek attol hogy balesetet okozok.

Azt is tulzonak tartom hogy a gondatlansagbol balesetet okozokat, az agressziv szandekosan embert olo emberekkel rakjak ossze.

Nem azt mondom hogy dicserjek meg a gondatlansagosokat, de azert na...

2023. jan. 26. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!