Halált okozó közúti baleset okozása esetén fegyházban, börtönben, vagy fogházban kell letölteni a kirótt szabadságvesztést?
-24 éves férfi
-makulátlan előélet
-nem ittasan, nem bódult tudatállapotban (vezetésre alkalmas állapotban)
-cserbenhagyás nélkül, bűnösséget beismerve
-sebességhatárt át nem lépve
-zebránál meg nem adott elsőbbség miatt
Ennyire nem vagyok jártas a büntetőjogban, de annyit tudok, hogy gondatlan veszélyeztetésnek számít(hat.) Talán.
Úgy tudom, hogy van ilyen fogalom.
Szerintem a bíróság eldönti, mindenféle körülmény alapos mérlegelése/részletes figyelembevétele után.
Te magad volnál az a 24 éves férfi, aki halált okozott közúton? Esetleg közelebbről ismered a bűncselekményt elkövetőt?
Nem értelek kérdező!
Ha fóbiád van a gyalogos gázolástól, akkor miért kínozod magad?! A munkádhoz feltétlenül szükséges az autóvezetés?!
Szerintem ne szenvedtesd magad ennyire, ha ez nem megy. Akármilyen másfajta munkát tudsz találni, mint pl. motoros futár ételek kiszállításához, vagy akár taxizás/egyéb utasfuvarozás...
Ha érettségivel rendelkezel, akkor akárhova felvesznek irodai munkára (irodaházakba pláne.) Az egyházak pedig "állítólag" nem személyválogatóak?! Sajnos azt tapasztaltam, hogy néha egy kicsit igen...
Ha pedig a családod erőlteti a gépkocsivezetést, azért én kerek-perec megmondanám nekik, hogy ezt ne várják el tőlem ilyen fóbiák megléte mellett. "Kezeltetni" felesleges lenne olyan megérzéseket, amelyek pedig megóvnának esetleges bajok/tragédiák bekövetkezésétől.
"egyetemi diplomám van"
Attól, hogy valakinek egyetemi dipolmája van, még lehet mentálisan alkalmatlan a vezetésre, ahogy 8 általánossal is lehet valaki kiváló sofőr. Ha valakinek fóbiája van a vezetéssel kapcsolatban, az ne vezessen. Előbb-utóbb ez a beteges félelem fog balesetet okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!