Mit lehetne csinálni?

Nagyon nehéz dolog. Ilyenkor ugye azt kellene mondani neki, hogy ha így dönt, akkor majd ellátja a fia és nem a lánya fog szaladgálni hozzá és idegeskedni, hogy mi van vele. Viszont ezt betartani nagyon nehéz.
Ha magatokhoz költöztetitek is ti gondozzátok, én biztosan eltartási szerződést kötnék vele, amibe beletartozna a ház is. Ez viszont azt jelentené, hogy akkor is gondoznotok kell, ha már kikészültök tőle. Jól meg kellene gondolni, hogy egy alzheimerest, akinek egyre csak romlani fog az állapota, fel tud-e a család vállalni, mert előbb-utóbb mindig ott kell majd valakinek állni készenlétben, hogy gondozza és figyeljen rá. Simán tönkre tudja tenni a gondozó család életét egy ilyen beteg és nincs az a ház, vagy vagyon, ami ezt kompenzálná.
Egyébként valamiért a férfiak fejében az van, hogy a nőnek kötelessége gondozni a szülőt, ők meg csak tartják a markukat az örökségért.

12!
Az örökségnek köze nincs ahhoz, hogy valaki gondozta e a szülőt, vagy sem. Az örökség csupán azon múlik, hogy az örökhagyó vérszerinti leszármazottja. Ez a törvény.

14!
Igen, a nagyapám Alzheimeres volt. Tisztában vagyok vele, hogy mivel jar. Azért tudom pl azt is, hogy abban a pillanatban, ahogy meg van a diagnózis, gondnoksagot javasol a kezelőorvos. Amellett pedig nem lehet eltartási szerződést kötni

16!
Az eltartási szerződés bármikor megtámadható és a pert meg is nyerik, ha egy Alzheimernel vagy súlyos időskori demenciaval diagnosztizált beteggel kötötték a diagnózis után.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!