Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért éngem ugráltatnak, ha...

Miért éngem ugráltatnak, ha én vagyok a károsult és betörtek hozzám?

Figyelt kérdés
Hétfő este betört hozzám két szinesbőrű, és az egyiket levadászta a kuvaszom a saját, jól elkerített telkemen. Pontosan nem tudom mennyire sérült meg, de állítólag műteni kellett az alkarját. A kedd délelöttömet már elqúrták, mert 40 kilómétert kellett utazzak saját költségen a nyíregyházi rendőrségre, hogy mindenféle idióta kérdést feltegyenek, és ezért még 40percet várakoznom is kellett, hiába fix időre hivattak. Ma délután ismét hívtak, hogy holnap mutassam fel a kutya oltási könyvét és ezért megint menjek be a városba. Nem tudták egyszerre mondani, hogy kedden egyúttal azt is vigyem magammal, most elvárják, hogy mégegyszer menjek. A rendőrrel (vagy aki hívott ma, fene tudja) már kiabáltam a telefonba, hogy szakadjanak le rólam, ha kell nekik valami akkor jöjjenek érte, aztán kinyomtam a telefont.

2021. dec. 8. 18:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Elmennék én és nem is bosszankodnék, ha nem ilyen fejetlenül müködne a rendszer. Előszöris, miért a megyeibe rángatnak, ha egyszer itt a faluban is van 2 körzeti megbízott? Ha azt mondják, hogy délelőtt 10 órára legyek ott, akkor miért 10:40kor fogadnak? Mikor először behívtak nehezükre esett tájékoztatni, hogy milyen papírokat vigyek magammal?
2021. dec. 9. 11:43
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A megyei rendöség az illetékes, a helyiek csak kimennek, ha valami van, meg bejelentéseket vesznek fel, a többi nem az ö munkájuk.

A papírokkal meg úgy van, hogy feltételezték, viszel magaddal minden szükséges igazolást, ha neked nem jut eszedbe, az nem az ö hülyeségük!

2021. dec. 9. 18:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Osszuk ezt ketté:

Először is gratulálok a kutyádnak a remek helytállásért!

Másrészről viszont ilyen az eljárásrend. Azt nem gondolhatod komolyan, hogy a rendőr fog minden egyes esethez kirohangálni, kihallgatni. Részben azért, mert mialatt utazgat, mással nem tud foglalkozni. Sokan meg nincsenek. Részben meg azért, mert jegyzőkönyvet csak bent tud felvenni, nyomtatni, stb.

Igen, olykor várni kell, hiába időpontra hívtak. Van más ügyük is, nem csak a tied. Behoznak valakit, menniük kell valahová, húzódik egy kihallgatás, etc.

Oké, hogy te most nagyon kemény voltál a telefonban, de ha nem jelensz meg, kapsz egy idézést. Ha azon sem jelensz meg, eljárás indul ellened folyamatban levő eljárás lefolytatásának akadályozása miatt, elővezetnek, aminek a költsége téged fog terhelni.

Értem én, hogy te marha fontos ember vagy, de a világ nem körülötted forog. Legyen eszed!

2021. dec. 9. 19:36
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Csak nekem kellet rakeresenem h mi a kuvasz?? Mer nem lehet aszt irni h megharapta a kutyad....
2021. dec. 9. 22:21
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
14, mondd, hogy csak hülyéskedsz.. 😳
2021. dec. 9. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!