Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért éngem ugráltatnak, ha...

Miért éngem ugráltatnak, ha én vagyok a károsult és betörtek hozzám?

Figyelt kérdés
Hétfő este betört hozzám két szinesbőrű, és az egyiket levadászta a kuvaszom a saját, jól elkerített telkemen. Pontosan nem tudom mennyire sérült meg, de állítólag műteni kellett az alkarját. A kedd délelöttömet már elqúrták, mert 40 kilómétert kellett utazzak saját költségen a nyíregyházi rendőrségre, hogy mindenféle idióta kérdést feltegyenek, és ezért még 40percet várakoznom is kellett, hiába fix időre hivattak. Ma délután ismét hívtak, hogy holnap mutassam fel a kutya oltási könyvét és ezért megint menjek be a városba. Nem tudták egyszerre mondani, hogy kedden egyúttal azt is vigyem magammal, most elvárják, hogy mégegyszer menjek. A rendőrrel (vagy aki hívott ma, fene tudja) már kiabáltam a telefonba, hogy szakadjanak le rólam, ha kell nekik valami akkor jöjjenek érte, aztán kinyomtam a telefont.

2021. dec. 8. 18:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Jól tetted.
2021. dec. 8. 18:14
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon meg fogsz lepődni, ha megjelennek és bevisznek!
2021. dec. 8. 18:22
 3/15 anonim ***** válasza:
9%

Felfogtad, hogy a kutyád súlyosan megsebesített egy embert? Biztosan nem csak egy kis karcolás, ha már műteni kellett. Az sincs kizárva, hogy maradandó károsodást szenvedett és élete végéig használhatatlan lesz a keze.

Ezekután neked derogál 40km utazás?! Szégyeld magad, minimum megérdemelnéd, hogy elvigyék a kutyád és téged bilincsben kísérjenek be az engedetlenséged miatt!

2021. dec. 8. 18:31
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Még is mit vársz a rendőrségtől??????
2021. dec. 8. 18:46
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
3, ne haragudj, de nem tudom sajnálni a szegény betörőt
2021. dec. 8. 18:59
 6/15 anonim ***** válasza:
5%

A "színesbőrü" egyértelműen csak rosszindulatú jelző a kérdező részéről.

Ők talán nem emberek? Nem illeti meg őket ugyanazon jogok mint a magyarokat?

Félreértés ne essék, nem helyeslem a betörést, de ez az elnyomott mélyszegénységben élő népréteg az esetek túlnyomó részében csak életbenmaradási ösztöne miatt vetemedik ilyesmire, mert más lehetősége nincs túlélni.

Gyanítom, hogyhana kérdezőhöz egy magyar féhérbőrü páros tört volna be, most nem lenne ennyire felháborodva

2021. dec. 8. 19:11
 7/15 anonim ***** válasza:
7%

Attól,hogy betörtek hozzád még testisértést nem követtek el.Garázdaság.

Te viszont a kutyáddal (ha műteni is kellett) 8 napon túl gyógyuló sérülést okoztál neki.

Volt kint "harapós kutya" tábla vagy bármi jelzés,hogy a telkeden kutya van?

Örülj neki,ha elaltatni nem fogják a kutyát,most le fogják ellenőrizni a papírjait is úgyhogy készítsd elő az oltási könyvét.Ha nincs vagy oltva nincs a kutya akkor karanténba kerül (elviszik tőled,igen..),és még azért is bírságokra számíthatsz,hogy nem láttad el megfelelően a kutyát,a csávót meg tele nyomják tetanusszal.

Ne hogy azt gondoljátok már,hogy kutyával bármit meg lehet tenni,az hogy a te telkeden belül van nem jelent semmit.

Őrizni és támadni nem ugyan az! Az őrkutya sem a száját használja először,vagy legalábbis nem a fogait.Elüldözni,kiüldözni lehet,megharapni vagy rosszabb esetben ölni soha a büdös életben nem lehetett kutyával sem.

2021. dec. 8. 19:13
 8/15 A kérdező kommentje:

#7 nehogymár én legyek a felelős amiért bemászott hozzám! Ha az udvaromon megbotlik a gereblyében és a nyakát szegi arról is én tehetnék?

Egyébként a kapumon van kutyás tábla, de ők a telek hátsó részén másztak be. Természetesen egészséges az eb, minden oltása rendben van és be is van jelentve.

2021. dec. 8. 19:34
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Pedig te leszel az,mert a te kutyád harapott.Ő csak bement.

Garázdaság és betörés VS 8 napon túl gyógyuló sérülés.

Én értem ezt a "f*sznak ment be a kertembe" dolgot,de akkor se Texasban élünk,hogy akár meg is ölhesd azt aki bejön hozzád.

De ez verekedéskor is így van.Ha neked megy valaki és te mondjuk az ő öklével szemben egy késsel akarod megvédeni magad azonnal fordul a kocka és áldozatból támadó leszel..:D

2021. dec. 8. 22:37
 10/15 anonim ***** válasza:
89%

Azért abba belegondolsz, hogyha a rendőrség járkál ki hozzád, akkor minden sértetthez a rendőrség járjon és ne fordítva.

Belegondoltál, ha a mai magyar rendőrség ami minimum létszámon működik, egésznap sértetthez rohangál, akkor te felejtsd el a 112-t,mert soha nem fogsz rendőrt kapni.

Értem, hogy zavar hogy te rohangálj, de ez fordítva elvárhatatlan és kivitelezhetetlen.

2021. dec. 9. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!