Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagyszülő halála esetén jár...

Nagyszülő halála esetén jár szabadság vagy nem?

Figyelt kérdés
Ptk-t szeretnék kérni, en mar utanna néztem, a cégem is és szerinte nem jár.
2021. dec. 6. 16:56
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

Na srácok, bejottem.

Kezemben az írásos kérvény, mellé tovább képzést szervezek számukra, mert alapvető kérdésekkel sincsenek tisztában.

Szánalmas, hogy az utolsó postás is okosabb ezeknél a vévlényeknél..

2021. dec. 7. 07:22
 42/45 anonim ***** válasza:
73%

Kitartást és bízz magadban. Nekem tavaly halt meg nagyapám és járt a 2 nap rendkívüli szabadság. Igaz, mi nem a Munka törvénykönyv, hanem a Közigazgatási alapján működünk, de ilyen szempontból nincs különbség.

Ha más nem, munkajogásznak kell lennie a cégél. Egyértelműen neked van igazad. De ez igazi szarrágás, hogy másnak kell a gyászában még jogilag bizonyítgatni az igazságát, mert a másik nem képes szöveget értelmezni.

2021. dec. 7. 08:49
 43/45 A kérdező kommentje:

42

Szánalmas hogy a kötelességeimmel persze éljek, a jogaimmal kapcsolatban meg legyek csendben.

Bementmem, lepattant róluk minden, mindössze ott néztek egyet, amikor zárószóként bedobtam az írásos kérvényemet, és kértem hogy adják irásba számomra a pontos definicióját az egyenesági rokonnak.

10 percen belül amikor már uton voltam hívtak, hogy jár a 2 nap.

Nem hittem volna, de szellemileg nagyon elfáradtam ebben.

Nem elég a gyász, egy fél napom azzal ment el, hogy jogászkodással szórakozzak, mert a cég HR osztálya direkt szivatni akart.

2021. dec. 7. 08:59
 44/45 anonim ***** válasza:
90%

#43: gratula! :-)

(én hoztam neked tegnap a paragrafusokat, magyarázatokat)

Tényleg nevetséges, hogy egy hü-pi HR-es még a Munka Törvénykönyvét sem tudja értelmezni....

2021. dec. 7. 09:32
 45/45 A kérdező kommentje:

Ezer köszönet srácok.

Szánalmas, hogy még simán úgy állítja be a HR-es hogy hát ejnye-bejnye most még adnak két napot :D

Közöltem vele hogy ez jár, beleszólása nem sok van.

2021. dec. 7. 09:48
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!