Minimálbér emelést elsimlizhetik úgy a cégek hogy átjelentik az embert 6 órába és már csak 6 órára adnak bért? és akkor nincs valós béremelés?
Elméletileg vagy gyakorlatilag kérdzed?
Ha átjelent 6 órába, akkor 6 óra munkavégzést kérhet/várhat el. Ha mégis 8 órában dolgoztat és nem fizeti ki a plusz órákat, akkor nyilván törvényt sért. Ha nem tetszik, akkor vagy elmész, vagy elküld, azok következményivel. Ez az elmélet.
A gyakorlat? Akivel lehet, azzal simán megcsinálják. Most is sokan 8 helyett akár 10 órákat is dolgoznak 8 órás minimálbérért.
Ha nem tetszik az első rendszer, akkor a legjobb az, ha magadtól lépsz. Lehet macska-egér harcot játszani, de te vagy az egér, és az élet nem Tom&Jerry. Persze ilyenkor szokott jönni Balázskától, hogy ő úgysem jó sehova, semmire.
2
Hány ilyen van és egyik sem bukik meg. Nálunk (közepes méretű fideszes vezetésű város) a központban lévő boltba fél év után jelentenek be, akkor is 4 órára minimálbérre és zsebbe kapsz 100 ezret. Mondanom sem kell a bolt tulaja a polgi nagy haverja.
"Minimálbér emelést elsimlizhetik úgy a cégek hogy átjelentik az embert 6 órába és már csak 6 órára adnak bért?"
Igen
"lesz olyan aki 6 oras berert 8 orat melozik?"
Igen
"Meg hogy a ilyesmi az elso munkaugyi ellenorzesnel ez nem bukik ki?"
Igen
Munkaerőhiány van.
Nem fognak szívózni.
Én is ezen agyalok, mert ahol vagyok ott van egy szakmunkás bérminimum...plusz az ilyen fidesz által legalizált okosságok a boríték helyett, hogy jelenléti bónusz, plusz műszakpótlék.
És a céget ismerve nem fognak belenyugodni abba, hogy emelkedni fog a szakmunkás bérminimum, ami jelentene 20e nettó emelést.
Szerintem vagy a jelenléti bónuszt, vagy a műszak pótlékot fogják törölni, hogy ne kelljen a nettón emelni, és akkor tömeges felmondás lesz várható januárban.
"Munkaerőhiány van.
Nem fognak szívózni."
Biorobotból nincs hiány. És az ilyen fizetés/lépés abban a kategóriában jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!