Ha egy cégnél bértábla van, amely béremelést ír elő adott iőnként, de nem emelik a bért sem, akkor mi van?
3 évente van lépés a táblában automatikusan, mely azt jelenti, semmit se kell tenni, csak eltelt a 3 év = lépés = emelés. Ezt írja elő a tábla és a szerződés.
És mi van ha nem léptetnek és nem emelnek hiába a tábla és a szerződés?
Ha perre viszem, kamu indokkal elküldenek majd.
Ha nem viszem perre, akkor nincs és nem is lesz emelés.
Lose-lose szituáció nekem? Csak veszíthetek?
"Német az ilyen szarrágó népség."
100%ban magyar önkormányzati cég. Voltaképp az állam maga áll mögötte
" Ha megnyered megemelik aztán kirúgnak valami "
Igen ám, de azért azt el kell mondani hogy ha ki is rúgnak az nem menti fel őket a fizetés alól és per esetén jogom van követelni 3 azaz HÁROM évre visszamenőleg egy összegben az elmaradt béremelést.
Ha csak havi bruttó 20.000 ft is lenne, de azért 20.000 x 36 hónap nem rossz pénz!
Én mindenképp azt javaslom, kérdezz rá először, ha még nem tetted. Ha leráznak, akkor ráérsz pereskedni, de előtte úgyis javasolt ügyvéddel beszélni. Ő meg úgyis át fogja olvasni a kollektív szerződést, ha van olyan, és az alapján fel kell szólítani őket. Ott már kötelesek vagy megindokolni, vagy egyszerűen kifizetni. Ha elutasítják, akkor meg igazából mi nem tudunk állást foglalni, hogy érdemes-e perelni, vagy lekváros kelt tészta (bukta).
Ezt az ügyvéd fogja tudni.
"de előtte úgyis javasolt ügyvéddel beszélni"
Online ügyvéd már megvolt, ő mondta hogy általános elévülési időn belül (3 év) perelhetem az elmaradt béremelést egy összegben visszamenőleg 3 évre
DE
arra számítsak hogy 1 hónap és megválnak tőlem akármilyen indokkal. Ha kell, szülnek egy indokot, de papíron lesz oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!