A kocsmába lehet 18 alatt tartozkodni?
Kis 2000 lakosos faluban élek és páran ‘’bandázni’’ most télen sajnos elég nehéz kint, mivel hideg van sajnos a faluban nincs olyan hely ahol meleg lenne pl egy étterem a helyi kocsmába szoktunk összegyülni, nem arrol van szo, hogy alkoholt fogyasztanank hanem csak osszeülnénk és beszelgetnék meg hülyéskednénk, apukám most elkezdte, hogyha a rendőr meglát akkor bevihet vagy őt kéri felelősül, sajnos egymáshoz nem mehetünk mert néha vagyunk az átlagnál kicsit tobben is és este se szeretnék zavarni a szülőket
16f
18 éven aluliakat szeszes itallal nem szolgálhat(ná)nak ki.
Szó sincs 18 éven felüli belépésről. Menjetek nyugodtan, apád vagy cseppet butácska, vagy félt és inkább hazudik.
De vegyetek pár kör bambit, ellenkező esetben csak nem büdös hajléktalanok lesztek, akik bementek melegedni.
Én egy 1000 fős faluban nőttem fel, simán bemehettünk 11-13 évesen a kocsmába (biliárdoztunk, limonádét ittunk, zenegépet hallgattuk, dartsoztunk stb), de alkoholt nem ittunk. Nem is szolgálnak ki, 18 alatt.
Ez a mai napig sem változott, mehetsz kocsmába kiskorúként, de nem ihatsz alkoholt.
Trafikokban már más a helyzet; kevesen tudják, de szabály szerint 18 ev alatti személy be sem léphet a tabakba. Gyakorlatban talán 1x találkoztam olyan hellyel, ahol szóvá tették, hogy a gyerek maradjon kint valakivel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!