Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy tudták a férjemet kiírni...

Hogy tudták a férjemet kiírni minden örökségből anélkül, hogy barhol megjelent volna, vagy bármit aláírt volna?

Figyelt kérdés

Ház1: apukája nevén van/volt, aztán nővér1 kiszedte alóluk, férjem+nővér2+após el lett paterolva nagymamához. Ez a ház most került át nővér1 nevére teljesen, itt elajándékozás lehetett?

Ház2: férjem nagypapájáé, nagyon-nagyon öreg már szegény, de még él. Nővér2 eldöntötte, neki kell a ház. Végrendelet: 1/2 fele nagybácsié, negyede férjemé, negyede nővér2-é. (Nővér1 már itt is 'kivette' a részét korábban, autót vetetett magának meg egyebeket)

Na most ebben az esetben most voltak ügyvédnél. Férjemet 'kiírták' a végrendeletből vagy mi, nővér2 kifizeti nagybátyj részét, megkapja a házat.

Na de itt akkor végülis férjem nem is fog kapni semmit, hanem random ki lett írva, és oda az 'öröksége' a nagypapájától? Igazából ezen filóztunk, illetve hogy itt nem szükséges neki lemondania?!

Ház3: nagymamáé, itt lakott férjem, nővér2 meg apukájuk a mamával, mikor nővér1 kirakta őket. Erre már mind a 2 nővér beadta az 'igényt', férjem viszont gondolja, ez az övé lesz, ezért nem is agyal rajta sokat. Nővér1-nek meg lett mondva, hogy mar kapott házat, neki része ott nem lesz, nővér2 viszont részesedik majd elvileg, holott a javára lett 'lemondva' ház2-ről.

Remélem nem túl bonyolult, lényegében az a kérdés, hogy nincs ilyenkor lemondó nyilatkozat / beleegyezés / akármi? Csak mert férjemtől a kutya se kérdezte hogy lemond-e. Annyira nem mozgat minket, de mégsem szeretnénk, hogy át legyen verve :)

2021. dec. 2. 15:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát eleve örökség akkor van, ha valaki elhunyt. Az élő nagypapa azt csinál a vagyonával, amit csak szeretne, akár el is költheti, elajándékozza stb.

A férjednek erről természetesen nem kell lemondania, mert amíg az ominózus rokon él, addig a férjednek nincs öröksége.

2021. dec. 2. 15:43
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért nem jogászhoz fordultok.

Nem látom a sztoriban, hogy apósod él-e még. Ha igen, akkor ő fog örökölni, és nővér 1 és 9 között bárki mehet rinyálni az apósnak, hogy mondjon le a javára. Nagyszülő után nem az unoka örököl automatikusan, ha van attól feljebb egyenesági rokon, vagy végrendelet.

2021. dec. 2. 15:44
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Viszont meghalt már egyáltalán bárki???
2021. dec. 2. 15:45
 4/20 A kérdező kommentje:

Igen, él a nagypapa, viszont itt már letétbe volt a végrendelet, amiben férjem is szerepelt, ezt csak úgy semmissé tudja tenni?

A férjem nagypapája nem az apósom apukája, hanem az anyósomé! Tehát anyai ez az ág. Itt viszont anyós személyesen megjelent és lemondott! Ezért nem értem. Vagy azért kellett neki, mert egyenes ágú rokon? Attól miért ne ajándékozhatta volna el enélkül ennyi erővel?

2021. dec. 2. 15:47
 5/20 A kérdező kommentje:
3 pont ezaz, hogy él a nagypapa is, bár szerintünk sajnos nem sokáig, de a 2 nővér már annyira osztozkodik meg szétdobott mindent a férjemet kizárva, hogy csak lesünk, amikor 1-1 új dolgot véletlen megtudunk,
2021. dec. 2. 15:48
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csak ti tudhatjátok menjetek és beszéljetek az ügyvéddel.
2021. dec. 2. 15:49
 7/20 A kérdező kommentje:
Mi nem is feltétlen foglalkoznánk még ezzel, de ők ketten ügyvédhez járnak már ezekkel kapcsolatban, ki tudja mi van már lepapírozva úgy, hogy nem tudunk róla. Vagyis férjem nem tud róla, bocsánat.
2021. dec. 2. 15:50
 8/20 anonim ***** válasza:
82%
De hát csak foglalkoztat titeket ha itt rinyálsz. Ne legyetek pancserek és álljatok ki magatokért! De még a papa él akkor nem tudom miért veszekedtek már most ezen.
2021. dec. 2. 15:56
 9/20 A kérdező kommentje:

8!

Látom nem megy az értelmezés sajnos. Senki sem veszekszik, pont ez a lényeg, hogy nem tudjuk mi ennek a menete, intézhetnek-e tényleg ilyesmiket a férjem nélkül.

Illetve nem 'rinyálok', szimplán érdeklődési szinten vagyok, mert mint említettem: nem szeretnénk ha át lenne verve a férjem :)

De majdnem sikerült segítened, értelmetlen válasz, szerencse, hogy ideírtál és ennyi időt szenteltél rám, feleslegesen :)

Az ilyen emberek nem is értem miért vannak itt jelen.. ostobák, de okoskodnak, segíteni nem tud, de azért oda ír mert majd én megmondom neki. Kretén. :D

2021. dec. 2. 16:00
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát a nagypapa életében bármit változtathat a végrendeletén, annyiszor csinál újat ahányszor akar.

A gyerekeknek és a házastársnak jár valamennyi köteles rész az örökségből, tehát a gyereked és a házastársad, nem tudod kitagadni 100%-ig a végrendeletből. Gondolom anyós erről mondott le.

2021. dec. 2. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!