Mit tehet egy olyan testvér, akit a testvére ki akar túrni az örökségből, a szülőket teljesen birtokolva és befolyásolva?
Megjegyzem, hogy semmi okot nem adtam arra, hogy haragudjanak rám, csak kisebb testvérként egy senkinek tekintenek otthon annak ellenére, hogy a szülőket anyagilag és lelkileg is állandó jelleggel segítem.
Köszönöm a komoly válaszokat.
Kérdezd meg a szülőket egyenesen, hogy mik az elvárásaik feléd, amiket ha teljesítesz, egyenrangúként kezelnének a testvéreddel? Mik a konkrét kifogásaik, problémáik, amitől téged nem tekintenek ugyanúgy a szeretett gyermeküknek, mint őt? Azt is mondd el, te hogyan érzed magad attól, hogy semmibe vesznek, ellentétben vele. Nem az örökségre helyezném a hangsúlyt, hanem az érzelmi oldalra.
Jogilag nem tehetsz semmit, amíg élnek, a saját vagyonukról úgy rendelkeznek, ahogy akarnak. Ha megnyílik az örökség, akkor megtámadhatod, ha úgy érzed, hogy nem fair.
Még nincs is örökség.... Kis szerencsével a szüleid még évtizedeket is élhetnek.
Az én anyukám eladta a nagy házat, vett egy kis lakást és a különbözetből eljár utazgatni. Az öcsém is mondta hogy az ő örökségét éli fel... hát nem. A saját pénze. (Nyilván ha nekünk nem lenne hol laknunk vagy éheznénk, támogatna minket)
Nálunk is ez volt a helyzet. Hárman voltak testvérek, anyukám a legidősebb, nála 3 évvel fiatalabb a húga, nála pedig 14 évvel fiatalabb az öccsük. Anyának 2 gyereke van (én és az öcsém), a húgának nincs gyereke csak egy élettársa, az öccsük pedig ingyenélő otthon. Amikor megszületett a mamáéknak a kis fiacskájuk, a két lányuk el lett felejtve. Ő most 25 éves és rávette a nagyszüleimet, hogy mondassák le a két lányukat az örökségről az öccsük javára, mert ugye ő a jó gyerek a házban. Anyu húga nem szereti a konfliktusokat ezért lemondott, anya pedig közölte a szüleivel, hogy ő azért nem hajlandó lemondani, mert a gyerekeire is gondolnia kell. Ezen felháborodtak a szülei, hogy hogy merészeli stb. Még azt is képesek voltak mondani, hogy ha nem mond le, kitagadják az örökségből. Közbe semmit nem tudtak volna felmutatni anya ellen, de a drága kis fiacskájuk már többször megverte a mamát. De attól még ő a szent...
Ezzel csak arra akartam rámutatni, ha fel tudnak mutatni ellened valamit, akkor ki tudnak tagadni, de anélkül sokra nem mennek. Neked pedig addig felesleges ügyvédre költened, mert semmit nem tud kezdeni ebben a helyzetben. Ha te nem mondasz le, ők pedig nem tagadnak ki, akkor az örökség fele a tiéd a haláluk után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!