Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyanúsítottként tényleg nem...

Gyanúsítottként tényleg nem kötelességem vallomást tennem?

Figyelt kérdés

Egy ügyvéd ismerősöm szerint ha megvádolnak valamivel és kevés bizonyíték van a rendőröknek, ilyenkor legjobb ha mindent tagadok még akkor is ha bűnös lennék.

Ez valóban jó ötlet?

2021. nov. 30. 16:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
43%

Valóban nem vagy köteles.

Viszont a rendőrök, nyomozók sem a kedvességük miatt dolgoznak ott, nem egy kemény bűnöző jött már ki sírva a kihallgatásról.

2021. nov. 30. 16:59
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Gyanúsítottként nem vagy köteles.

Tanúként viszont nincs kibúvó!

2021. nov. 30. 17:01
 3/11 anonim ***** válasza:
32%

1

És ezt akkor úgy képzeljük el, hogy ha pl. engem gyanúsítottként becimbálnak a rendőrségre (holott tudom, hogy nem csináltam semmit - valaki vagy rosszul látott, vagy megrágalmazott stb), akkor a rendőrök belém verik azt is, hogy mégiscsak én követtem el?

Valami komcsi bútor lehetsz.

2021. nov. 30. 17:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy jó,de csak amíg nincsen több bizonyítékuk.
2021. nov. 30. 17:07
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
#3 1-ben ezt arra ertettem mikor valami igazi bűnözőt visznek be.
2021. nov. 30. 17:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Se magadra, se közeli hozzátartozódra nem vagy köteles vallomást tenni.
2021. nov. 30. 17:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Semmit nem szabad vállalni, amit tudnak úgy is rád bizonyítják,ha nem, szerencséd van. Voltam bent jó párszor, mikor tudták, hogy bűnös vagyok, de bizonyítani nem tudták. Soha nem volt még egy pénzbüntetésem se. Sokszor, direkt tanúként hívják az embert, mert akkor igazat kéne mondani. Ott a legjobb, nem láttam, nem hallottam, nem emlékszek. Nagyon keveset, tőmondatba mondani, hogy 1-2 hónap múlva is előtudjam ugyanazt adni. Na és minél többet beszélsz, annál biztosabb, hogy belezavarnak, lesz min elindulniuk.
2021. nov. 30. 17:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Egyébként ja, legjobb semmiről nem tudni semmit.

A végén még olyat is rádvernek, amit el se követtél.

2021. nov. 30. 17:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Levike! Te vagy az? Bocs, csak már mindenki megfeledkezett Levikéről és muszáj volt emlékeztetnem az embereket róla.
2021. nov. 30. 17:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezért csinálják azt a rendőrök, hogy behívnak tanukihallgatásra. Igazat kell mondanod. Aztán kiültetnek a folyosóra 10 percre.

Visszahívnak és közlik hogy most pedig gyanusítottként fognak kihallgatani. Ehhez kérj tanácsot az ügyvédtől.

2021. nov. 30. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!