Gyanúsítottként mikor hagyhatom el a rendőrséget ?
Szerintem ez attól függ, hogy elrendelik-e a fogva tartásodat. A rendőrség saját hatáskörben 72 órán át tarthat fogva, addig kell a bíróságnak (vagy az ügyészségnek?) döntenie, hogy bent tarthatnak-e a rendőrök (előzetes letartóztatás) vagy kénytelenek szabadon engedni.
Úgy tudom, a szempontok, amiket a bíróság mérlegel a döntésnél, hogy a te esetedben mennyire kell tartani az alábbiaktól: a gyanúsított elrejtőzése, bűnismétlés, tanúk befolyásolása, bizonyítékok eltüntetése, eljárás akadályozása.
Általában a gyilkosokat és a hosszabb börtönévekkel "jutalmazható" cselekményt elkövetőket szokták bentmarasztalni a bíróságok.
Engem novemberben beidéztek telefonon, hogy menjek be, közölték a megalapozott gyanút és szabadon jöhettem el. Engem nem vettek őrízetbe mert csak kis lopás vétségről volt szó és 25 ezer forintról.
Ha hiszed, ha nem 40 percet voltam a rendőrségen, mert a kihallgatás két perc se volt, úgyahogy van megtagadtam a vallomást, többet nem mondtam, aláírtam egy csomó helyen, volt egy rabosítás és el lehetett jönni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!