Lehet napi 12 órában dolgozni folyamatosan heti 5 napot?
Ismerősöm azt mondja, hogy ő hétfőtől péntekig reggel 6-tól este 6 ig dolgozik egész évben, de én ezt nem akarom elhinni hogy lehet
Vagy nem lehet csak még is úgy dolgozik?
Milyen értelemben lehet? Fizikailag lehetséges. A háború előtti időkben sokan úgy élték le az életüket, hogy 16 órákat dolgoztak.
Hogy a törvények engedik-e, az más kérdés.
Őr ismerős 3,5évig csinálta 12óra/nap,heti 6 napban.
Kibukott a végén.
Én ebből azt hámoztam ki, hogy heti 48 óra lenne a max, kivéve az ilyen készenléti jellegű munkaköröknél ahol lehetne napi 12 óra is de ebben a munkavállalónak és a munkaadónak kell megegyezni.
Érdemes lenne az ismerősödnél erre rákérdezni, de szerintem vagy valami ilyen munkája van ahol egész nap a ...-át veri és nincs tényleges munkavégzés vagy kamuzik.
simán lehet.
az ember be van jelentve pl 8 órára a céghez, a másik 4 órában pedig egy munkaerő kölcsönző cég alkalmazza ugyanott.
ezekre vannak kimondottan ilyesmire létrehozott munkaerő kölcsönző cégek, külföldi telephellyel, hogy nehéz legyen elcsípni.
vagy vannak pl a gls futárok, ők napi 12, akár 13 órát vezetnek, vagy akár 15öt is, mert a kocsival munkába menet is vezetési időbe számít és ami szintén törvény ellenes.
ezt úgy trükközik ki, hogy a gls alvállalkozókat foglalkoztat és ők alkalmazzák a sofőröket így ha bírságolás van e miatt, akkor az magát a gls t nem fogja érinteni, az alvállalkozó meg ráveri a pénzt a sofőrre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!