Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem vezetik be a kénysze...

Miért nem vezetik be a kényszermunkát?

Figyelt kérdés
Nagyon hasznos lenne a társadalomnak. Börtönök helyzetén is javítana. Nagyon sok bűncselekmény büntetésére kellene alkalmazni. Lehet meggondolná sok bűnöző ember, hogy elkövesse-e az adott dolgot. Ha meg elköveti, fejtse csak a követ a bányában, vagy dolgozzon csak a kártérítésért, és a büntetésért.

2021. nov. 10. 08:50
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
69%

Jellemző a neten, hogy az ilyen büntetések témában olyanok háborognak, akik semmit sem értenek a joghoz, meg a büntetésvégrehajtáshoz. Pl. a halálbüntetés sokszor drágább, mint az életfogytiglan.

A bűnelkövető, ha dolgozik, nem tud annyit kitermelni, hogy megfizesse a több milliós kárt, amit okozott. Elmegy a pénz a saját eltartására, meg nem végeznek ők soha sokat termelő munkát. Képzeljük el ezt úgy, hogy egy minimálbéressel akarunk megfizettetni 20 milliós kárt, miközben saját maga lakhatását finanszírozza.

2021. nov. 12. 06:18
 22/38 anonim ***** válasza:
:)
2021. nov. 12. 08:49
 23/38 A kérdező kommentje:
Gratulálok 22 és 23, szégyellhetitek magatokat
2021. nov. 12. 12:19
 24/38 anonim ***** válasza:
23-as vagyok, Miért kellene?
2021. nov. 12. 12:21
 25/38 A kérdező kommentje:
lehet inkább rátok férne egy kis munka
2021. nov. 12. 12:22
 26/38 A kérdező kommentje:
21, jajj nehogy már ne kérdezhessek amit akarok. Vajon miért van ez az oldal? Igenis jogos amit kérdeztem. Szerinted jobb ha csak el van tartva az elítélt? Ha nem is az egészet, de legalább törlesztené a büntetését évekig. Ehhez nem kell sok logika, hogy megértse az ember
2021. nov. 12. 12:23
 27/38 anonim ***** válasza:
26# Kedves Kérdező! Tudod én nem félek ám a munkától és becsületesen is élek:)
2021. nov. 12. 12:24
 28/38 A kérdező kommentje:

22-es és 23-as visszavonom amit írtam, bocs.

22, azért meg kéne gondolni mit írsz, a hülyeséget inkább magadban tartani. Én nem gulágról beszéltem, hanem rab dolgoztatásáról, amivel csökkenti a büntetését. A kettő nem ugyanaz. Hogy jövök én ide? A rossz indulat helyett jobb a kedvesség.

2021. nov. 12. 12:28
 29/38 A kérdező kommentje:
28, nagyon helyes
2021. nov. 12. 12:29
 30/38 anonim ***** válasza:
Dolgoztatják a rabokat, fogd már föl! Külsős cégekhez is viszik őket, fatelepre pl. Börtönön belül kosarakat csinálnak pl. Amelyiknek rossz az egészségi állapota, vagy közveszélyes, azt nem bírják dolgoztatni persze.
2021. nov. 12. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!