Miért nem vezetik be a kényszermunkát?
Jellemző a neten, hogy az ilyen büntetések témában olyanok háborognak, akik semmit sem értenek a joghoz, meg a büntetésvégrehajtáshoz. Pl. a halálbüntetés sokszor drágább, mint az életfogytiglan.
A bűnelkövető, ha dolgozik, nem tud annyit kitermelni, hogy megfizesse a több milliós kárt, amit okozott. Elmegy a pénz a saját eltartására, meg nem végeznek ők soha sokat termelő munkát. Képzeljük el ezt úgy, hogy egy minimálbéressel akarunk megfizettetni 20 milliós kárt, miközben saját maga lakhatását finanszírozza.
22-es és 23-as visszavonom amit írtam, bocs.
22, azért meg kéne gondolni mit írsz, a hülyeséget inkább magadban tartani. Én nem gulágról beszéltem, hanem rab dolgoztatásáról, amivel csökkenti a büntetését. A kettő nem ugyanaz. Hogy jövök én ide? A rossz indulat helyett jobb a kedvesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!