Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek, ha rendszeresen...

Mit tehetek, ha rendszeresen a kocsibeállómban parkol a szomszéd?

Figyelt kérdés

Nem ott élek életvitelszerűen (örökölt ház), de heti átlag 2 napot ott vagyok nappal. Olyankor jövök-megyek, szállítok ezt-azt. A szomszéd éjszaka az egyik autójával mindig ott parkol, de gyakran nappal is. Ha szólok, hogy be akarok állni az udvarra, akkor jön, és eláll onnan, de legközelebb megint odaáll.

A beálló olyan hosszú, hogy 2 autó elfér egymás után. Tehát még én is beférek, de ennyivel távolabbról kell a cuccokat hurcolni. Meg nem mindig van kedvem kihívogatni, várakozni rá. Még nagyobb probléma, hogy földes bejáró, tavaly télen az állandó mozgással teljesen tönkretette, mély dagonya lett az egész, ami már 10 éve jó állapotú volt az akkori javítgatások révén. Utánfutóval nem is tudtam kimenni az emelkedőn az aszfaltútra, mert csak kapart. Tavasszal hoztam kavicsot a nyomokba, és mondtam neki, hogy nem kellene tönkretenni, ha nem csinálja meg. (Korábban oldalra állt a házam elé a fűre, ott is kerékvágásokat csinált a nyírandó részre, plusz a járdát apró darabokra törte, ezekkel se törődött.)

Szóval, ha beáll elém, én meg kölcsönzök valami rossz kocsit, elé állok, hogy ne tudjon kijönni, és nem jelentkezek egy hétig, az sért valami törvényt? Vagy vessen magára, ha odaállt? (A KRESZ, ugye, tiltja neki, hogy ott parkoljon.)

2021. nov. 2. 14:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Azt a kis mellékes tényt nem közölted eddig hogy közterület. Akkor max akkor szólhatsz hivatalosan, ha akadályozza a telkedre való bejutást. Vagyis marad a szép szó. Amúgy meg pofátlanság, és vastag bőr is kell hozzá hogy rendszeresen más előtt parkoljon valaki ha van lehetősége saját területen is megoldani.
2021. nov. 4. 09:31
 12/12 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy kocsibeálló, az meg ugye közterületen szokott lenni az esetek 99,9%-ában. A kapun belülre azért még nem áll az udvaromra egyelőre...

A szomszéd szülei egy rokonom szomszédai, ők is tisztességes fehér emberek, de a pofátlanságuk párját ritkítja, szóval volt kire ütni a szomszédnak. Pl. valami tákolmány épületet megkérdezés nélkül hozzáépítettek a rokon háza hátához. Meg a kertjükben csak a gaz nő, de azért mikor valahol találtak egy akáccsemetét, akkor a kertkerítés mellé ültették fél méterre, hogy megnőve majd árnyékoljon a kertészkedő rokonnak. Stb. De a rokon is úgy van vele, mint én, hogy ha nem muszáj, nem veszik össze velük, mert úgyis ők lesznek még a szomszédai egy ideig.

Na, majd kiforrják magukat a dolgok.

2021. nov. 4. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!