Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek, ha rendszeresen...

Mit tehetek, ha rendszeresen a kocsibeállómban parkol a szomszéd?

Figyelt kérdés

Nem ott élek életvitelszerűen (örökölt ház), de heti átlag 2 napot ott vagyok nappal. Olyankor jövök-megyek, szállítok ezt-azt. A szomszéd éjszaka az egyik autójával mindig ott parkol, de gyakran nappal is. Ha szólok, hogy be akarok állni az udvarra, akkor jön, és eláll onnan, de legközelebb megint odaáll.

A beálló olyan hosszú, hogy 2 autó elfér egymás után. Tehát még én is beférek, de ennyivel távolabbról kell a cuccokat hurcolni. Meg nem mindig van kedvem kihívogatni, várakozni rá. Még nagyobb probléma, hogy földes bejáró, tavaly télen az állandó mozgással teljesen tönkretette, mély dagonya lett az egész, ami már 10 éve jó állapotú volt az akkori javítgatások révén. Utánfutóval nem is tudtam kimenni az emelkedőn az aszfaltútra, mert csak kapart. Tavasszal hoztam kavicsot a nyomokba, és mondtam neki, hogy nem kellene tönkretenni, ha nem csinálja meg. (Korábban oldalra állt a házam elé a fűre, ott is kerékvágásokat csinált a nyírandó részre, plusz a járdát apró darabokra törte, ezekkel se törődött.)

Szóval, ha beáll elém, én meg kölcsönzök valami rossz kocsit, elé állok, hogy ne tudjon kijönni, és nem jelentkezek egy hétig, az sért valami törvényt? Vagy vessen magára, ha odaállt? (A KRESZ, ugye, tiltja neki, hogy ott parkoljon.)

2021. nov. 2. 14:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Egyszer elviteted onnan az autóját, többet nem fog odaparkolni.
2021. nov. 2. 14:59
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Egyetértek, szó nélkül el kell szállíttatni.
2021. nov. 2. 15:05
 3/12 anonim ***** válasza:
26%
Klasszikus kölyökcsíny... Krumplit gyömöszölünk a kipufogóba!
2021. nov. 2. 15:08
 4/12 anonim ***** válasza:
57%
:)))
2021. nov. 2. 15:21
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Mond meg neki, hogy megtíltod, hogy oda álljon, vagy fizessen havi bért, ahogy neked jobb.
2021. nov. 2. 15:35
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
Ez jó ötlet, semmilyen törvényt nem sértesz vele.esetleg használhatnád a szomszédod bejáróját és ha szól neked akkor várasd meg jól.
2021. nov. 2. 15:54
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem először beszélj vele. Mond meg neki, nem szeretnéd hogy parkolónak használja a kocsibeállódat, mert neked is szükséged van rá, és mellékesen említsd meg neki, hogy ha már összebaxta a beállót, akkor már vissza is állíthatná az eredeti állapotába a saját költségén. Ha ezt nem érti meg, akkor rakjál ki egy táblát, hogy kocsibeálló, parkolni tilos. Végül hatásos, ha egy leakasztható lánccal elkeríted. Az elszállítás nem működne, mert az állításod szerint otthon van amikor odaáll, ezért egyből kijönne ha megjelenne a tréler. Ráadásul hova szállíttatnád? Nem közterületen parkolt tilosban, hanem magánterületen, nem kötelesek elszállítani,vagyis te fizethetnéd , és még lopásért is feljelenthetne. Aztán még végső esetben szólhatsz a jegyzőnek birtokvédelmet kérve, ami jogilag az egyedül járható út. Minden más megoldás a garázdaságot, rongálást, lopást súrolja részedről.
2021. nov. 2. 16:15
 8/12 anonim ***** válasza:
28%

A kovetkezo link alatt ezer fele-fajta cuccot talalhatsz ...

[link]

2021. nov. 2. 17:28
 9/12 anonim ***** válasza:
77%

7# Nem állunk más kapu bejárójába. A rendőrség is intézkedik, ha kihívják őket.

"Válaszukban leszögezték: tilos várakozni ott, ahol a jármű az út menti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást az ingatlan tulajdonosának engedélye nélkül akadályozza.

Továbbá ott is, ahol a jármű szabályosan várakozó másik gépjármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja.

Hangsúlyozták, ha a rendőr ezen szabályok megszegését észleli, a szabálysértőt figyelmeztetésben részesítheti, vele szemben helyszíni bírságot szabhat ki vagy szabálysértési feljelentéssel élhet."

2021. nov. 2. 17:40
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Telepíteni nem lehet parkolásgátló dolgokat, mert ugye közterület, bárki megállhat ott, csak parkolni nem szabad úgy, hogy nincs az autó mellett a sofőr.

Faluról van szó, jó eséllyel a helyi KMB jönne ki, aki haverjuk, nem büntetne, legfeljebb becsengetne, hogy álljanak odébb, aztán legközelebb megint odaállnak. Elszállításra nincs esély, mire odaérnek valami városból az elszállító autó, akkorra észrevennék a rendőri jelenlétet, és elállnának. Meg egyébként is, egy ismeretlen rendőr se kavarna, hanem becsengetne a szomszédoknak, hogy tudják-e, kié az autó. (Ha letagadnám, hogy én tudom.)

Mindegy, a legjobb megoldás mégis talán az összeveszés és ordítozás.

2021. nov. 4. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!