Dönthet úgy a fiam, hogy nem akar velem élni?
Attol fugg hany eves. Ha magadnal szeretned tartani, szerintem erdemes lenne tobb erdekes programot bevinni, jobban ereztetni hogy fontos, ha kisebb, jatekosan ravezetni a tanulasra, ha nagyobb elmondani neki miert fontos es miert nyomod ennyire. Az ember magaval szemben nagyon elfogult tud lenni…szoval erdemes akar magadat is elemezni, meg lehet az exferjednek is elmondani hogy nala is tanuljon a gyerek…
Persze, nekem meg nincs gyerekem, ezt inkabb most fiatal felnott, mint valakinek a gyereke szempontbol mondom.
Illetve szerintem ezt nem ismeretlenektol kene megkerdezni, hanem leulni a gyerekkel megbeszelni, mit szeretne, mi esik neki rosszul stb.
22/N

Hány éves?
Ha kicsi, nem kell vele foglalkozni 🙂 Próbálkozik. Hadd mondja. Naná hogy jobb annál akinél semmi kötelessége nincs. Ilyenért nem adják át az apának hogy otthon terror van, tanulás meg korán fekvés.
Van korhatár ami felett megkérdezik a gyereket IS, hogy ő mit szeretne, nem tudom mennyi, 12 vagy 14 év? De akkor sem ő dönt, ez csak azt jelenti hogy meghallgatják őt is. Egyébként indokolt esetben elbeszélgetnek akár óvodáskorú gyerekkel is, de az nem annak az esete hogy apával akarok lakni mert ott lehet fagyit vacsorázni, anya meg gonosz mert tökfőzeléket ad 🙂
Osztott felügyelet nem opció nálatok? Akkor az apuka is kénytelen lenne kivenni a részét a gyerekezés pocsék részeiből, a gyerek is láthatná, hogy apánál sem mindig jófejkedés van, és neked sem kellene szétszakadnod annyira.
Én nem szülő, hanem gyerek voltam, aki egy ideig csak hétvégén mehetett az apjához, aztán egy idő után a hét egy részében az egyik szülőnél, másiknál a másiknál volt.

Ja, közben látom, nagy.
Nem hinném egyébként hogy az apja akarná nevelni, ha eddig elég volt havi 2 nap belőle.
Ja és apuka nem velem beszéli meg a hétvégét, hanem a gyerekkel, velem elfelejti közölni, bár ezerszer kértem, hogy nekem is szóljon.
Most hétvégéből is cirkusz lesz. Előre meg volt beszélve, hogy a szüleimmel vasárnap megyünk a temetőbe. Ő meg uszítja a gyereket, hogy vasárnap vele menjen, gyorsan körbe mennek az ő nagyszüleinél és utána jönnek haza. Mindezt csak azért tudom, mert kihangosította a gyerek a telefont és hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!