Mindenféleképpen ki kell fizetnünk a közjegyzői díjat? Meghalt a fiam, nem volt családja, így mi vagyunk a férjemmel az örökösök. De mivel még csak tanuló volt, nem volt mit örökölni.
Ilyen esetben a közjegyzőhöz kell fordulni a kérdéssel. Ha van kirótt hivatalos díj akkor azt meg kell fizetni. Kérvényezni viszont lehet hogy engedjék el a díjat. A Közjegyző a maga részéről elvégezte a munkát, tehát az sajnos ilyenkor lényegtelen, hogy ez mennyi pénzről szólt.
Őszinte részvétem a veszteség miatt!
Köszönöm..
Nagyon szerettük volna mindenféle hivatali procedúrától mentesen lezárni ezt a szörnyű időszakot. Az egyetemen elég volt online jelezni, még a jegyzővel is online értekeztünk, de például temetési segélyt is felajánlották és nem kértük, mert ahhoz be kellett volna menni a hivatalba, stb. Erre most egy 3000 Ft-os összeg miatt menjünk közjegyzőhöz, meg fizessünk, mikor a kutya nem kérte, hogy dolgozzon vele. Tudom, munkaköri kötelesség..
"Vagy te dolgoznál ingyen?"
Azért ez akkora köcsögség! Nem ártana mérlegelni ilyenkor a dolgokat és felajánlani az örökösöknek a lehetőséget arra, hogy hagyjuk ezt a kínlódást a semmiért. Ő se dolgozik feleslegesen vele(óriási munka lehetett), meg a szülőket sem csesztetem azzal, hogy fizessék ki a többszörösét annak, mint amit kapnak. Miért is? Amúgy ezt tényleg nem vágom.
Írtam most neki egy e-mailt, de nem számítok más válaszra. Nyilván, ha visszautasítanánk az örökséget, akkor nem kellene megfizetnünk, és ami még fontosabb emiatt bemenni a bankba, de akkor a másik 2 gyerekem örökölne, szóval patthelyzet.
Vajon a bankkal nem lehet ezt online elintézni majd?
Ezt a hivatalos misspicsát...Nem hajlandó válaszolni, mert hogy csak hivatalosan nyújthatok be beadványt. Csak egy kérdés volt, nem beadvány. Ezekkel csak így lehet beszélni? Komolyan nem hiszem el...
A jegyző tök normális volt e-mailben, meg részvétet nyilvánított,stb., ez meg játssza itt az elérhetetlent.
Ha visszautasítod az örökséget, nem kell közjegyzői díjat se fizetni. Majd a két gyereked is visszautasítja, akkor nekik se kell. Csak egy ajánlott levél árába kerül, vagy ha közel van a közjegyző, akkor még annyiba se, csak be kell menni aláírni.
Én már utasítottam vissza így hagyatékot (távoli rokon halt meg, tengernyi adóssággal), és nekem se kellett fizetni semmit, csak az ajánlott levelet, mert nem utaztam a közjegyzőhöz 80 km-t.
De ha aláírtad, hogy elfogadod az örökséget, vagy már rég volt a hagyatéki tárgyalás, és jogerőre emelkedett akkor is, ha nem írtad alá, abban az esetben már muszáj fizetni. Erről nem írtál, hogy mi a helyzet az időbeliséggel, mikor volt a hagyatéki, ott voltál-e, elfogadtad-e az örökséget, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!